Skip to content

Xander Bogaerts wisselt van positie bij de San Diego Padres

17 februari 20242 minute read

Ha-Seong Kim en Xander Bogaerts vieren samen de overwinning op de White Sox vorig jaar. Foto: Melissa Tamez/Icon Sportswire

Ha Seong Kim wordt dit seizoen de nieuwe kortestop van San Diego Padres. Dat is op zich geen spectaculair nieuws, ware het niet dat Xander Bogaerts plaats moet maken voor de ‘’Golden Glove’’ Zuid-Koreaan. De teamgenoten wisselen van positie.

Kim wordt de nieuwe kortestop en Xander Bogaerts verkast daardoor naar het tweede honk. Xander Bogaerts kreeg bij het ondertekenen van zijn 11-jarig contract ( 280 miljoen dollar!) in december 2022 al te horen dat hij op termijn een andere positie zou gaan innemen.

Na een verdedigend sterk seizoen, de Arubaan maakte in 155 duels slechts acht fouten (!), is de switch toch wel verrassend te noemen, al beschikken de Padres over nog drie spelers die in aanmerking komen voor de positie tussen het tweede en derde honk.

Teambelang leidend voor Bogaerts

Xander Bogaerts reageerde op het nieuws zoals we van hem gewend zijn: weloverwogen, beschaafd en vooral als een ultieme teamsporter. Of hij lang had moeten nadenken wat hij er van vond? “15 seconden maar hoor, ik ben naar San Diego gekomen om een World Series ring te winnen. Als dit de manier is om dat doel te bereiken, prima toch? Ons team is nog meer in balans, daar gaat het toch om?,” reageerde Bogaerts alert en nuchter toen zijn nieuwe manager Mike Shildt hem in december in Aruba opzocht om hem op de hoogte te stellen en te polsen hoe hij er in stond.

In 2013 won ik bij de Boston Red Sox als derde honkman een ring, in 2018 als kortestop en wat zou het bijzonder en speciaal zijn als ik in 2024 als tweede honkman de titel win,” sloot hij optimistisch af.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart