Skip to content

UVV stelt MLB veteraan Scott Radinsky aan als nieuwe hoofdcoach

16 oktober 20233 minute read

Scott Radinksy als coach van de Cleveland Indians in 2012. Foto: Keith Allison 

UVV staat komend seizoen onder leiding van een nieuwe hoofdcoach. De club heeft oud MLB-speler Scott Radinsky aangetrokken om het Heren 1 team te gaan versterken. Radinsky speelde twaalf seizoenen in de Majors en werd daarna onder andere bullpen coach voor de Los Angeles Angels. 

Als linkshandige werper voor de Chicago White Sox, Los Angeles Dodgers, St. Louis Cardinals en Cleveland Indians wist Radinsky verspreid over zijn loopbaan 42 wedstrijden in de Major League te winnen. Daarin gooide hij 358 strike-outs. De 55-jarige coach maakte in 1990 zijn debuut op het hoogste niveau in de honkbalsport. Zijn laatste wedstrijd was op 5 oktober 2001 voor de Cleveland Indians.

Na zijn carrière als speler werd Scott Radinsky coach. Hij heeft gewerkt als Bullpen coach en Pitching coach voor de Cleveland Indians en Los Angeles Angels en team USA. Daarnaast heeft hij voor verschillende clubs op single-A; double-A en triple-A niveau als coach actief geweest.

Muzikant

Naast honkbal heeft Radinsky ook nog een andere passie. Punk Rock. Radinsky was eind jaren 80 en 90 de zanger in een band. De band genaamd Scared Straight bracht ook een LP uit genaamd “You drink, You rive, You die” en verschillende andere platen. De band veranderde later de naam in Ten Foot Ball en nadat ze twee albums op hadden genomen ging de band uit elkaar omdat de MLB carriére van Radinsky teveel tijd in beslag nam.

Sinds 1994 is Radisnky de zanger van de punk rock ban Pulley die over drie continent getoerd hebben en ondermeer in het voorprogramma stonden van de band Green Day. In 2017 kwam er een documentaire uit genaamd Baseball Punx waarin de connecties tussen Honkbal en Punk Rock besproken werden. Radinsky vertelde daarin hoe hij zijn leven van honkbal combineerde met punk. “Ik denk niet dat de jongens (in de band Pulley) zich realiseerde dat ik een tour van acht maanden doormaakte. Van februari tot oktober speelde en coachte ik elke dag, om daarna thuis te komen en een paar weken later op een drie weekse tour naar Europa te gaan we ook elke dag speelden.”

Coach in Utrecht

Nu maakt Radinsky dus de overstap naar UVV. Daar heeft hij een doel voor ogen. “De huidige groep versterken en de club naar nieuwe hoogten te leiden.” Volgens de club brengt dit vele mogelijkheden met zich mee. “Dit brengt mooie kansen voor getalenteerde spelers die willen schitteren onder de vleugels van Radinsky. Radinsky’s indrukwekkende staat van dienst en mensenkennis maken hem de ideale keuze voor deze nieuwe uitdaging”, is te lezen op de website.

De coachingstaf van UVV gaat nog verder uitgebreid worden. “De coachingstaf zal verder versterkt worden met een deskundig team van trainers en coaches met ervaring in Nederland, met als doel de spelers te ontwikkelen en de prestaties te optimaliseren. Samen streven ze naar succes en groei in de Nederlandse honkbal competitie,” zegt de club.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart