Skip to content

Neptunus pakt de leiding in de Holland Series

17 oktober 20234 minute read

Game 6 van de Holland Series wordt in Amsterdam gespeeld.

Bij een 2-2 stand begonnen Neptunus en Amsterdam aan de vijfde wedstrijd van de Holland Series in Rotterdam. Het is, volgens de telling van de bond, game 3 in de series omdat de wedstrijd door regen twee keer uitgesteld werd vorige week. In de vijfde wedstrijd nam Pirates de leiding maar Neptunus kwam terug en won de derde wedstrijd op een rij. Zaterdag kunnen zij – uit in Amsterdam – de winst in de Holland Series pakken.

Waar Pirates twee wedstrijden achter elkaar verloor begonnen ze in deze game 5 sterk. Openingsslagman Roelie Henrique bereikte door een vrije loop het eerste honk. Met een gestolen honk en een foute aangooi van de catcher van Neptunus bereikte Henrique het derde honk. Op een geslagen bal van Oliver van der Wijst zette Pirates het eerste punt op het scorebord.

Daarna werd het lang wachten voor er weer een punt gescoord werd. In de eerste zes beurten kwam Pirates maar tot één honkslag waar dus ook dat ene punt op binnen kwam. Neptunus wist niet te scoren op drie honkslagen verdeeld over zes innings. Dat is ook zeker toe te wijzen aan de pitchers van beide ploegen. Kevin Kelly (Neptunus) kreeg in de eerste zes slagbeurten die hij gooide één honkslag en één punt tegen. Kelly gooide vijf keer vier wijd en drie strikeouts. Pim Vijfvinkel (Pirates) kreeg vier hits tegen en geen punten. Hij gooide maar één keer vier wijd en drie strikeouts in zes beurten.

In de zevende inning werd de stand door Neptunus weer gelijk getrokken. Rogear Bernadina kwam zelf door een vrije loop op de honken. Na een bunt van Christian Diaz, waarmee Bernadina op het tweede honk kwam, was het de honkslag van Arthur Bonevacia die de gelijkmaker voor Neptunus betekende.

De negende en beslissende slagbeurt voor Neptunus begon gelijk goed met een honkslag door het midden van John Polonius. Door een opoffering stootslag van Dwayne Kemp kwam Polonius op het tweede honk. Een intentional walk voor Rogear Bernadina vulde de eerste twee honken op. Door een velderskeus werd het met Christian Diaz alle honken vol. Een foute aangooi van de derde honkman naar twee betekende nog steed maar één uit voor Neptunus. En dat zou cruciaal blijken. De geslagen bal van Makesiondon Kelkboom werd door de rechtsvelder gevangen. Alle honken vol en twee uit.

De hit van Tony Krueger bracht Polonius dan alsnog over de thuisplaat en zorgde voor het derde punt van de wedstrijd. Met 2-1 won Neptunus in eigen huis van Pirates en voor de derde keer op rij in deze Holland Series.

Tony Krueger is blij met zijn walk-off honkslag na de wedstrijd. Foto: Pim van Nes.

Game 6 in Amsterdam

Het was een snelle wedstrijd. Game 5 werd onder de drie uur uitgespeeld. In het totaal werden er elf honkslagen geslagen en was er maar één fout aan Rotterdamse kant. Het was een pitchers duel met als resultaat de volgende statistieken:

Neptunus:
Kevin Kelly:           7.0 inningen – 2 hits – 1 run – 5 vrije lopen – 3 strikeouts
Aaron de Groot :  2.0 inningen – 2 hits – 0 runs – 0 vrije lopen – 0 strikeouts

Pirates:
Pim Vijfvinkel:        8.2 inningen – 7 hits – 2 run – 3 vrije lopen – 3 strikeouts.

Game 6 van de Holland Series staat gepland voor zaterdag 21 oktober om 14.00 uur in het in het Loek Loevendie Ballpark in Amsterdam. Neptunus kan dan in een uitwedstrijd de winst pakken in de Holland Series en zich kronen tot landskampioen van 2023. De wedstrijd is via Honkbalsoftbal.tv live te bekijken.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart