Skip to content

Tsjechië houdt Oranje van scoren tijdens tweede wedstrijd in Rotterdam

16 september 20233 minute read

De Line-up van Team Kingdom of the Netherlands voor de tweede wedstrijd. Foto: Pim van Nes

Aan slag was Tsjechië een stuk sterker dan Oranje. Juan Carlos Sulbaran hield de Tsjechen nog op nul hits voor vier inningen maar daarna liepen ze snel uit. Met drie hits van Nederlandse kant in de eerste vier inningen leek het alsof Oranje nog wel een keer door zou breken, net als gisteren, maar het tegendeel bleek waar. Eindstand: 6-0 voor de Tsjechen. 

De eerste hit van het koninkrijks team kwam van de knuppel van leadoff man Jiandro Tromp in de derde inning: een double. Daarna moest er tot de vijfde inning gewacht worden voordat er weer honkslagen kwamen. Met één man uit sloeg Dwayne Kemp een single die gevolgd werd door een dubbel van Delano Selassa, maar geen vervolg in de vorm van punten.

In het tweede half van de vijfde inning wist Tsjechië wel vier keer te scoren. Daarna volgde er nog twee punten in de 6e inning, waarmee de eindscore al op het scorebord stond. In de 9e inning had Oranje nog wel alle honken vol waardoor ze mogelijk iets terug konden doen, maar ook toen werd er niet meer gescoord.

Relief pitchers

Als eerste nam Jiorgeny Casimiri het over vanuit de bullpen. Dat was tevens zijn debuut voor het koninkrijksteam maar dat liep waarschijnlijk niet zoals hij gehoopt had. Na een snelle eerste nul gooide de nieuweling twee vrije lopen en een stootslag die het eerste punt voor Tsjechië op het bord zette.

Toen op een RBI-single de 2-0 binnenliep vond Evert Jan ’t Hoen het goed geweest en werd Casimiri vervangen door Aaron de Groot die op zijn “eigen” heuvel in het Neptunus Stadion mocht gooien. Hij kreeg een 2-run double tegen, maar kwam wel uit de inning met twee keer drie slag. In de 6e inning kreeg hij. ook nog het 5e en 6e punten tegen zich.

De laatste twee inningen werden afgemaakt door Wendell Floranus die met twee uitstekende innings de beste reliever was vandaag. De slagploeg kon dat alleen niet belonen en bleef op nul punten staan.

Morgen kan Nederland zich om 11.00 uur revancheren in de laatste van drie wedstrijden en de series winnen.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart