Skip to content

Rotterdam Neptunus wint derde wedstrijd in Holland series

14 oktober 20235 minute read

Gregory Muller moest na zijn ejection de wedstrijd van de zijkant toekijken Het stond inmiddels 4-8 voor Neptunus dus zijn job was gedaan.. Foto: Pim van Nes.

Doordat game 3 in Rotterdam twee dagen achter elkaar werd uitgesteld, begon op zaterdag 14 oktober game 4 voordat game 3 officieel gespeeld was. Pirates begon aan deze wedstrijd met een 2-0 voorsprong in de Holland Series. Met een 8-4 overwinning deed Rotterdam Neptunus iets terug en brachten zij de tussenstand op 2-1 in wedstrijden.

In de tweede inning van deze derde wedstrijd tussen Neptunus en Pirates in de Holland series pakte Amsterdam Pirates de voorsprong. Kenny Berkenbosch kwam door een single op de honken. Een single van Jorrit Penseel bracht Berkenbosch naar het derde waarna hij door een stootslag van Jason Jakobus het eerste punt binnenliep voor de Amsterdammers.

Die voorsprong werd in de derde inning gelijk uitgebreid. Tommy van de Sanden wist in zijn slagbeurt een vrije loop te verdienen en kwam door een gestolen honk en fout van de catcher op het derde honk terecht. Oliver Wijst sloeg hem binnen met een honkslag waardoor de voorsprong uitgebreid werd naar 2-0. Een triple van Kenny Berkenbosch bracht Wijst over de thuisplaat en door een fout van de Rotterdamse korte stop, John Polonius, liep Berkenbosch zelf het vierde punt binnen en leek Pirates een comfortabele voorsprong te hebben.

Protest

Neptunus leek in de vierde inning wat terug te doen. Door een single van Christian Diaz stond er een loper op de honken met twee uit. Arthur Bonevacia volgde Diaz met een harde klap naar het rechtsveld die, wat leek, in de muur vast bleef zitten. De scheidsrechters noemde het een ground rule double en plaatsten Diaz en Bonevacia op het derde en tweede honk.

De coach van Rotterdam Neptunus, Gregory Muller, was het daar niet mee eens en ging de discussie aan met de tweede honk scheidsrechter. Muller ging te lang door met discussiëren en werd de wedstrijd uitgestuurd. Rotterdam tekende protest aan en de wedstrijd kwam stil te liggen zodat de commissie ernaar kon kijken. Die besloten dat het scheidsrechters kwartet gelijk had en dus bleven Diaz en Bonevacia gewoon staan. Door een single van Tony Krueger scoorden zij alsnog en dus stond het 4-2 in het voordeel van Amsterdam.

Een zonnige dag in Amsterdam voor de derde wedstrijd van de Holland Series. Foto: Pim van Nes

Homerun

Neptunus leek het momentum gevonden te hebben want in de zesde inning wisten zij nog meer puntjes te sprokkelen. Een dubbel van Makesiondon Kelkboom opende de slagronde van de Rotterdammers. Dankzij Christian Diaz wist Kelkboom het derde punt op het scorebord te zetten en was de achterstand nog maar één punt.

Door een passed ball en ground out in de slagbeurt van Arthur Bonevacia kwam Diaz op het derde honk terecht. Een homerun in het rechtsveld Sheadion Jamanika gaf de Rotterdammers voor het eerst de voorsprong in deze wedstrijd. Na zes inningen stond er een 5-4 voorsprong op het scorebord voor Neptunus.

In de negende inning werd die voorsprong uitgebouwd. Sheadion Jaminaka kwam door een bunt op de honken. Hij kwam door een sacrifice bunt van Rayshelon Carolina op het tweede honk. Stijn van der Meer bezette met een single het eerste honk en dus had Rotterdam twee man op de honken staan met één uit. Een single van John Polonius en een fout van de middenvelder bracht beide heren over de thuisplaat en dus was het 7-4 in het voordeel van Rotterdam.

Een honkslag van Dwayne Kemp bracht Polonius naar het tweede honk en een single van Christian Diaz maakte van Polonius het derde punt van de inning. Rotterdam had nog drie nullen nodig voor de overwinning. In de tweede helft van de negende inning lukte het Pirates niet meer om te scoren en dus bleef de stand 8-4 voor Rotterdam en de tussenstand in de Holland Series op 2-1.

Inhaalwedstrijd

De weggevallen game drie in Rotterdam wordt op dinsdag 17 oktober ingehaald als game 5. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Morgen staat game 4 op de planning om 14.00 uur in Rotterdam.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart