Skip to content

Honkbal en Softbal weer op de Olympische agenda in 2028

15 oktober 20232 minute read

Het MLB seizoen loopt gewoon door tijdens de Olympische Spelen in 2028. Foto: manniguttenberger/Pixabay

De kogel is door de kerk. Het zat er al even aan te komen maar honkbal en softbal keren officieel terug op de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028. Elke stad die de spelen mogen organiseren krijgen de keuze om een aantal sporten toe te voegen en LA koos voor ondermeer Honkbal en Softbal.

Naast deze sporten zijn er nog een aantal, vrij onbekende, sporten toegevoegd. Ook flag football, lacrosse, cricket en squash worden in Los Angeles olympische sporten. In welke stadions er gespeeld gaat worden is nog niet bekend gemaakt door de organisatie. Het MLB seizoen blijft namelijk gewoon doorgaan tijdens de Olympische Spelen dus zullen de stadions van de Dodgers en Angels mogelijk niet beschikbaar zijn.

Kwalificeren

Hoe het traject voor kwalificatie voor dit toernooi eruit gaat zien is nog niet bekend. De World Baseball en Softball Confederation komt hoogstwaarschijnlijk op een later moment met de definitieve planning daarvoor.

Zowel de Nederlandse honkballers als softballers hebben sinds de Olympische Spelen in Peking in 2008 niet meer op de Spelen gestaan. Zij wisten zich ook voor Japan (de door corona verplaatste spelen in 2021) niet te kwalificeren.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart