Skip to content

Neptunus trekt de stand gelijk in Holland Series

15 oktober 20235 minute read

In het tweede deel van de tweede inning brak het zonnetje weer door in Rotterdam. Foto: Pim van Nes

De start van de wedstrijd werd met twee en een halfuur uitgesteld vanwege de regen maar uiteindelijk kon er toch gespeeld worden. Neptunus liep al vroeg in de wedstrijd weg van de Pirates en gaf dat niet meer uit handen. Een 7-3 overwinning trok de stand in de Holland Series gelijk: 2-2.

De Amsterdammers begonnen gelijk goed aan de wedstrijd door een dubbel van Tommy van de Sanden in de eerste inning hadden de Pirates in de eerst inning gelijk een loper in scoringspositie. Twee keer schijn van pitcher Shairon Martis (Neptunus) bracht Van de Sanden over de thuisplaat. Neptunus deed direct wat terug in de tweede helft van die inning. Met de honken vol werd in eerste instantie Stijn van der Meer (vrije loop) nog uitgegooid op de thuisplaat, maar even later kwam toch de gelijkmaker binnen. John Polonius scoorde op een fielders choice van Christian Diaz waarder Roger Bernadina uit ging op het tweede honk.

Na een lange rain-delay in de tweede inning kreeg Amsterdam met twee uit de honken vol, maar zij konden het niet verzilveren en dus bleef de stand nog op 1-1. In de tweede helft van die inning wist Neptunus gelijk openingsslagman Tony Krueger op de honken te krijgen. Een stootslag van Sheadion Jamanika bracht hem naar het tweede honk en was het nul uit en het eerste en tweede honk bezet. Een wilde worp bracht beide heren op het tweede en derde honk. Stijn van der Meer verzilverde de kans voor Neptunus en sloeg beide heren over de thuisplaat en dus werd het 3-1 in het voordeel van Rotterdam.

Die voorsprong werd uitgebouwd in de derde inning. Roger Bernadina (vrije loop) kwam na een honkslag van Christian Diaz en een wild pitch op het derde honk terecht. Een zachte tik in het binnenveld van Tony Krueger kon niet goed verwerkt worden door de korte stop van de Pirates en dus liep Bernadina het vierde punt binnen. Een single van Sheadion Jamanika bracht ook het vijfde punt binnen voor Neptunus en dat betekende na 2.2 inningen einde wedstrijd voor pitcher Nelmerson Angela van de Pirates. Zijn vervanger hield het verder wel dicht.

Rotterdam loopt weg

Ook in de vierde inning wist Neptunus te scoren. Na een drie op, drie af inning van Pitcher Shairon Martis maakte de Rotterdammers nogmaals twee punten. Stijn van der Meer en John Polonius werden binnen geslagen en dus kwam de tussenstand op 7-1 te staan en leek de winst de Rotterdammers niet meer te kunnen ontgaan.

In de daarop volgende inning kon Pirates iets terug doen. Een dubbel van Tommy van der Sanden opende de slagbeurt en hij kwam door een geslagen maar gevangen bal van Denzel Richardson op het derde honk. Met een single in het rechtsveld wist Alex Madera het tweede punt voor de Amsterdammers binnen te slaan. Het lukte de Pirates in de tweede helft van de vijfde inning voor het eerst om Neptunus van het scoren af te houden en dus was de stand na vijf inningen spelen 7 tegen 2.

En ook in de zevende inning deed Pirates nog wat terug. Een single van Roelie Henrique, vrije loop van Denzel Richardson en honkslag van Oliver van der Wijst zette de honken vol voor Rotterdam. Een sacrifice fly van Alexa Madera bracht Henrique over de thuisplaat en de stand op 7-3. Met alle honkben vol in de achtste inning leek Pirates verder terug te komen, maar Denzel Richardson sloeg de bal op de middenvelder voor de derde nul en bleven de honken vol achter.

Laatste inning

In het tweede helft van de achtste inning scoorde Neptunus niet meer en dus gingen zij met een 7-3 voorsprong richting de laatste slagbeurt van Amsterdam. Daarin kon Pirates niks meer terugdoen. Een pop-up van Oliver van der Wijst, een drie slag voor Alex Madera en een vangbal in het middenveld voor Kenny Berkenbosch sloot pitcher Mike Groen de wedstrijd af voor de Rotterdammers en werd de winst binnen gesleept.

De stand in wedstrijden tussen beide ploegen is nu twee tegen twee. Game 5 staat dinsdag 17 oktober op de planning in Rotterdam. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart