Skip to content

Roger Bernadina en Dudley Leonora helpen Macerata aan zege op Parma

14 mei 20243 minute read

Felicitaties voor Roger Bernadina na zijn eerste run voor Hotsand Macerata.. Foto: FIBS.IT

Afgelopen weekend trad thuisclub Hotsand Macerata drie keer aan tegen Europa’s record Champions Cup winnaar Parma Clima. De eerste twee wedstrijden waren al geeindigd in duidelijke overwinningen voor het bezoekende Parma: 0-9 op vrijdagavond en 3-9 op zaterdagmiddag. Bij 20 graden Celsius en heldere hemel begon de wedstrijd om 20.00 uur aan de eerste van 7 innings met 3 scheidsrechters op het veld en op de tribune timer Giorgio Menichelli en technisch commissaris Fabrizio Fabrizi.

De twee Nederlanders in de formatie van Macerata liepen in de tweede en de derde innings samen 3 van de 4 runs binnen, die meer dan genoeg bleken in de 4-0 shut-out overwinning op Parma. Roger Bernadina opende de tweede inning met 4 wijd, bereikte het derde honk na nogmaals 4 wijd en een wild pitch. Beide honklopers scoorden 2-0 op de tweehonkslag van Manuel Joseph Timo bij volle bak. Bij de eerste twee man uit in de derde inning opende Dudley Leonora de aanval van Macerata met een honkslag, waarna Roger Bernadina wederom 4 wijd kreeg.

Vanaf het derde honk scoorden de twee ex-Neptunianen op twee opeenvolgende vrije lopen na geraakt werper.  De honkslagen bleken schaars in deze wedstrijd: 4-3. Winnende werper voor Macerata was Williander Moreno Gomez uit Venezuela, die in 7 innings 9 maal 3 slag gooide, 1 maal 4 wijd en 3 honkslagen tegen kreeg. Parma gebruikte in hun korte wedstrijd van 6 innings 3 buitenlandse werpers. Startende werper Raymond Figueredo Cruz uit Cuba kreeg het verlies op zijn naam: 4 op hem verdiende runs tegen en 4 maal 4 wijd in 2.2 innings.

Nederlaag koploper

Dankzij de nederlaag van koploper Parma Clima in Macerata konden runners-up UnipolSai Bologna en San Marino weer gelijk komen in de tussenstand van de sterkste poule van de Serie A. De drie clubs staan nu ieder op 7 zeges en 2 nederlagen, gevolgd door Hotsand Macerata met 4 zeges en 5 nederlagen. De laatste plaats in deze poule wordt gedeeld door BBC Grosseto en BSC Grosseto met ieder 1 zege en 8 nederlagen. In de overige 4 Serie A poules, waarin steeds 6 als minder door de bond beschouwde clubs 2 wedstrijden per weekend spelen, blijft alleen Nettuno 1945 ongeslagen na 8 wedstrijden in poule D, gevolgd door Godo met 6-2. Sterke koplopers in de overige poules zijn Collecchio met 7-1 in poule B en Codogno en Reggio Emilia met 6-2 in poule E.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart