Skip to content

Roger Bernadina maakt zijn debuut in Italiaanse Serie A

4 mei 20243 minute read

Hotsand Macerata verdedigt snelle 0-1 voorsprong tegen thuisclub Big Mat Grosseto. Foto: Noemy Lettieri/FIBS.IT

De op 12 juni aanstaande zijn 40ste verjaardag vierende Roger Bernadina, die al zo vaak tegenstander was van Italiaanse spelers, kwam gisteravond voor het eerst uit in een officiele wedstrijd in de Serie A. Gistermiddag maakte zijn nieuwe club Hotsand Macerata bekend aan de Italiaanse sportpers, dat de Nederlander voor dit seizoen gekontrakteerd was om de kleuren van Macerata te verdedigen in de hoogste clubcompetitie van Italië.

Om 20.00 uur begon Macerata aan de eerste uitwedstrijd tegen Big Mat Grosseto met Bernadina als derde slagman. Met een loper al op het tweede honk imponeerde Bernadina de thuiswerper zodanig dat hij alleen wijdballen zag passeren. De derde worp was een wilde, waardoor de loper opschoof naar het derde honk. Toen kreeg Bernadina opzettelijk 4 wijd, waarna het aan de tweede Nederlander bij Macerata was om met een opofferingsslag meteen de score te openen. Die tweede Nederlander was net als Bernadina lange tijd speler van het Rotterdamse Neptunus, te weten Dudley Leonora.

Die 0-1 voorsprong werd alle 7 innings lang goed verdedigd, waardoor Macerata de eerste overwinning van het vorige week begonnen seizoen boekte. Vorig weekend werd drie maal verloren van San Marino. Vandaag (zaterdag 4 mei) speelt Hotsand Macerata nog twee maal tegen thuisclub Big Mat Grosseto, namelijk om 15.00 uur en om 20.00 uur in het Roberto Jannella stadion. De stad Macerata ligt aan de Italiaanse oostkust bij de Adriatische Zee. In de negentiger jaren was de eerste Nederlander daar al actief. De als pitcher in het Amerikaanse profhonkbal geslaagde Win Remmerswaal werkte na 6 jaar als speler in Italie ook nog als coach voor Macerata. De huidige club van Bernadina en Leonora speelt thuiswedstrijden op 10 en 11 mei tegen Parma Clima, op 24 en 25 mei tegen UnipolSai Bologna en op 7 juni tegen San Marino.

Bologna

Elders in Italië verloren tegelijkertijd de huidige landkampioen Bologna met 6-4 de uitwedstrijd tegen Parma Clima en de Italiaanse Cuphouder San Marino de thuiswedstrijd tegen Spirulina Grosseto met 0-4. Bij laatstgenoemde club sloeg de Nederlander Rushenten Tomsjansen twee hits in 4 beurten, waarmee hij een punt binnen sloeg en een punt binnen liep tegen San Marino, dat de Nederlanders Jiandido Tromp in het linksveld en Ortwin Pieternella als DH opstelde. Voor UnipolSai Bologna sloegen de Nederlanders Eugene Helder (1b) en Francinel “Junior” Martina (SS) singles en liepen zij samen 2 punten binnen, maar thuisclub Parma kwam in de vijfde inning terug van 3-4 achterstand om in 6 en een halve innings met 6-4 te winnen.

Na 4 wedstrijden is de tussen stand in de Serie A: Parma Clima 4-0, UnipolSai Bologna 3-1, San Marino 3-1, Spirulina Grosseto 1-3, Hotsand Macerata 1-3, Big Mat Grosseto 0-4.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart