Skip to content

Olympia en Neptunus na het eerste weekend gelijk in Holland Series

9 oktober 20232 minute read

Olympia en Neptunus gelijk na eerste weekend.

Een doubleheader in Rotterdam opende de Holland Series in het softbal. Titelverdediger Olympia Haarlem nam het op tegen Neptunus en beide teams wonnen een van de twee wedstrijden met een shut-out. Olympia opende de series met een 5-0 winst, maar Neptunus sloeg terug door de tweede wedstrijd met 10-0 te winnen.

In de eerste wedstrijd gooide Lisa Hop een complete game voor Olympia. Ze kreeg daarin vijf honkslagen tegen en gooide zes keer drie slag in de shut-out. Britt Vonk sloeg maar liefst drie honkslagen om haar pitcher te helpen en scoorde ook twee maal. De meeste punten werden gescoord in de derde inning toen Olympia een ware rally startte die drie punten opleverde.

Neptunus starter Eva Voortman moest in de vijf inningen die zij gooide, vier punten incasseren voordat ze gewisseld werd. Daarmee stond er dus na vijf inningen al een 4-0 voorsprong op het bord voor Olympia. Het laatste punt kwam in de zesde inning na een honkslag van Machteld Rector waardoor international Britt Vonk kon scoren.

Neptunus pakt game 2

In de tweede wedstrijd waren de rollen compleet omgedraaid. Nu was het Neptunus die met tien honkslagen erg productief aan slag stond. Waar in de eerste wedstrijd er een rally was, waren er in deze wedstrijd twee.

Bij een 1-0 voorsprong in de tweede inning scoorde Neptunus vijf keer en stond er dus al een 6-0 stand op het scorebord. Een mercy-rule overwinning leek aanstaande en die kwam er ook. In de derde inning scoorde Neptunus namelijk nog eens vier maal en kon de wedstrijd na drie en een halve inning al worden afgesloten.

Zaterdag 14 oktober volgt er een double header in Haarlem om de series te vervolgen. De eerste wedstrijd begint dan om 13.00 uur.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart