Skip to content

Pirates wint eerste twee wedstrijden in Holland Series

9 oktober 20233 minute read

Amsterdam Pirates staat 2-0 voor in de Holland Series

In de eerste twee wedstrijden van de Holland Series was het de pitching van Amsterdam Pirates die met kop en schouders boven iedereen uit stak. Zowel op zaterdag als zondag werd Neptunus op 1 punt gehouden en dus neemt de ploeg uit Amsterdam een 2-0 voorsprong in de Best-of-Seven series.

Op de eerste wedstrijddag stond er al gelijk een waar duel op de heuvel. Zowel de Pirates als Neptunus stuurden hun beste pitcher de heuvel op. Scott Prins startte voor Pirates en Shairon Martis voor Neptunus. Martis gooide op het EK nog de Bronze Medal Game voor Nederland.

De Amsterdammers pakten gelijk in de eerste inning de voorsprong doordat Tommy van de Sanden via een veldfout op de honken kwam. Denzel Richardson werd geraakt door Martis en dus waren het eerste en tweede honk bezet. Oliver van der Wijst sloeg daarna Van de Sanden als eerste punt over de thuisplaat en Alex Madera voegde daar een tweede punt aantoe door Denzel Richardson binnen te slaan.

In de derde inning werd die voorsprong uitgebouwd naar 3-0 en Scott Prins had de slagploeg van Neptunus goed onder controle. Pas in de zevende inningen wist Neptunus iets terug te doen maar toen stond het al 5-0 voor de Pirates. Shaedion Jamanika sloeg John Polonius binnen voor het enige Rotterdamse punt van de wedstrijd. Scott Prins gooide een complete game waarin hij zes keer drie slag gooide, zeven hits tegen kreeg, één punt en een walk. Denzel Richardson maakte de overwinning nog iets groter door in de negende inning een homerun te slaan en de eindstand op 6-1 te zetten.

De winnende pitchers voor Pirates. Nelmerson Angela (Links) en Scott Prins (rechts). Foto: Jane Verhoeven

Game 2 in Amsterdam

Ook tijdens de tweede wedstrijd was het weer de sterke pitching van Amsterdam Pirates, door ondermeer Nelmerson Angela, die de wedstrijd bepaalde. In de tweede inning sloeg de slagploeg ook toe doormiddel van Jason Jakobus die Kenny Berkenbosch over de thuisplaat bracht nadat Berkenbosch geraakt was, een honk stal en door Jorrit Penseel op het derde honk kwam.

Berkenbosch was ook de man die in de vierde inning de voorsprong voor de Amsterdammers uitbouwde. Hij kwam zelf op het eerste honk door een vrije loop, een stootslag bracht hem naar het tweede honk en een ground out op drie. Door schijn van de pitcher kon Berkenbosch de 2-0 in het voordeel van Pirates binnenlopen.

De daarop volgende slagbeurt van Amsterdam kregen zij doormiddel van Roelie Henrique en Tommy van de Sanden het eerste en derde honk bezet. Een dubbelspel volgde op de tik van Denzel Richardson maar bracht Henrique over de thuisplaat.

In de zesde inning scoorde Neptunus het eerste en enige punt van Rotterdamse kant. Een single van Dwayne Kemp en een dubbel van Christian Diaz bracht dat punt binnen en zette de eindstand van 3-1 voor Amsterdam Pirates op het scorebord. Donderdag vindt om 19.30 uur de derde wedstrijd uit de series plaats in Rotterdam.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart