Skip to content

Nederland pakt brons na tien innings tegen Duitsland

1 oktober 20233 minute read

Nederland viert de walk-off tegen Duitsland om de bronze medaille in de wacht te slepen. Foto: Petra Voet/WBSC

Het was niet de Nederlandse slagploeg die aan dit toernooi was begonnen. In de wedstrijd om het brons tegen Duitsland bleef het lang 0-0, maar na tien innings vechten gaat Team Kingdom of the Netherlands met de derde plek naar huis.

Eerder in het toernooi pakte Nederland al vroeg de voorsprong, maar in deze laatste wedstrijd leek het wel alsof het mislopen van de finale een flinke mentale tik had achtergelaten. Pas in de vierde inning werd het eerste punt gescoord, die viel zelfs aan Duitse kant. Een honkslag van Simon Bäumer bracht Eric Brenk (zelf met vier wijd op de honken) over de thuisplaat om de stand in het voordeel van de Duitsers op 1-0 te zetten.

De Nederlandse punten lieten nog even op zich wachten. Een homerun van Juremi Profar in de zesde inning maakte de stand gelijk. Zijn homerun werd opgevolgd door een dubbel van Sicnarf Loopstok die door een fout van de linksvelder op het derde honk terecht kwam. Een wild pitch bracht hem over de thuisplaat en de stand op 2-1. De tweede homerun van de inning, van de knuppel van Dashenko Ricardo breidde de voorsprong van Nederland uit naar 3-1 na zes inningen spelen.

In de zevende inning maakte Duitsland het weer spannend door een homerun van Shawn Larry waardoor het 3-2 werd. Die stand stond nog bij het ingaan van de negende inning en Nederland was nog drie nullen verwijderd van het brons.

Extra inningen

Maar voordat die nullen vielen maakte de Duitsers gelijk. Een sacrifice fly bracht pinch runner Cody Schultz over de thuisplaats en stond het dus 3-3. In het tweede helft van de negende inning scoorde Nederland niet en dus moesten er extra inningen aan te pas komen om een winnaar te bepalen.

Daarin pakte Duitsland eerst nog de voorsprong en had Nederland twee punten nodig om de 4-3 achterstond weg te poetsen en te winnen. Een walk-off two run homerun van Dashenko Ricardo (met Sharlon Schoop op de honken) bracht voor Nederland de overwinning en dus het brons.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart