Skip to content

SHORA uit Japan is wereldkampioen eBaseball en plaatst zich voor de ePremiere12 ™

10 maart 20243 minute read

SHORA krijgt een medaille, digitale trofee en de wereldbeker. Foto: WBSC

In Zwitserland is de Japanse gamer genaamd SHORA gekroond tot wereldkampioen in het digitale honkbal. Hij mag later dit jaar deelnemen aan het eerste ePremier12™ toernooi wat de grote finale is van de WBSC eBASEBALL™ Series 2024. SHORA is daar dan ook direct de titelverdediger voor de wereldtitel.

In het olympisch museum in Lausanne, Zwitserland versloeg SHORA zijn landgenoot Fujito in de allereerste WBSC eBASEBALL™ Series World Finals met een eindscore van 8-1. SHORA won eerder ook al de Olympic eSport Week and Olympic eSport Series in 2021 en 2023. “Ik ben ontzettend trots en blij om de eerste WBSC eBASEBALL wereldkampioen te zijn,” zei SHORA na de wedstrijd. “Ik ben blij met hoe ik gespeeld heb en natuurlijk het eindresultaat. [Als kampioen met een automatische plek in de WBSC ePremier 12] kijk ik erg uit naar alle spelers van over de hele wereld en verwelkom ik iedereen graag in Japan in November.”

Shora bereikte de finale door in de groepsfase alle drie de wedstrijden te winnen. Zijn eerste won hij met een walk-off (3-1), daarnaast ook nog met 6-4 en 7-0. In de daaropvolgende ronde verloor hij maar één wedstrijd en bemachtigde zo een plek in de finale.

E-series seizoen 2024

Met dit toernooi om de wereldtitel is het E-seizoen 2023 van de WBSC ten einde. In april begint alweer het seizoen van 2024. Op 1 april beginnen de kwalificaties voor de World Finals, oftewel ePremier12™, die voor eind november gepland staat.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart