Skip to content

Team Europe verliest beide wedstrijden in de Global Baseball Games

7 maart 20245 minute read

Team Europe staat klaar in de Kyocera Dome voor Game 2 van de Global Baseball Games. Foto: WBSC

Team Europe heeft beide wedstrijden tegen de Samurai Japan verloren. In de eerste wedstrijd wist Team Europe, geen enkel punt te scoren. De tweede wedstrijd werd er ook niet gescoord en geen enkele honkslag geslagen. Uitslagen waren respectievelijk 5-0 en 2-0 in het voordeel van Samurai Japan.

In de eerste wedstrijd in de Kyocera Dome in Osaka, Japan namen de Japanners al vroeg de voorsprong voor het oog van 28.000 bezoekers. Yasutaka Shiomi begon de tweede helft van de eerste inning met een honkslag . Met één man uit sloeg ervaren linksvelder Kensuke Kondoh een tweehonkslag naar het linksveld. Munetaka Murakami volgde met een honkslag en scoorde het eerste punt. Een two-out single van derde honkman Kotaro Kurebayashi bracht de stand op 2-0 in het voordeel van de Samuarai na één inning gespeeld te hebben.

Martin Schneider beklom de heuvel voor Europa in de tweede inning. Met één uit en een 2-2 count op de slagman vertrok hij vanwege een blessure in de derde inning. Hij werd vervangen Dalton Von Schamann. Kensuke Kondoh bouwde in de 6 inning de voorsprong voor Japan uit. Met twee lopers op de honken sloeg hij een dubbel waarmee de stand op 4-0 kwam. Daniel Alvarez verving daarna Von Schamann. Hij zorgde ervoor dat Chusei Mannami in een dubbelspel sloeg en kwam uit de inning.

Alvarez stond vier wijd en een honkslag toe met twee uit in de zesde inning Pinch hitter Misho Nishikava wist reliever Franklin Van Gurp met een RBI single te verslaan en bracht de stand op 5-0. Europa kreeg nog een scoringskans in de negende inning tegenover Ryoji Kuribayashi. Pinch hitter Wander Encarnacion begon met een honkslag, maar werd ook de eerste nul op het tweede honk. Hij zou hebben gescoord op back-to-back hits van catcher Martin Cervenka en pinch hitter Martin Muzik. Dat gebeurde niet en dus eindigde de eerste wedstrijd in winst voor Japan.

Game 2

In de tweede wedstrijd kwam team Europe in de eerste inning goed weg. Met lopers op de tweede en eerste plaats en niemand uit, wist Alex Liddi een mogelijke jam in de eerste inning te voorkommen door een soepel dubbelspel te starten op een langzame bal naar het derde honk van Shota Morishita. In de tweede inning ging het toch fout. Japan nam de leiding nadat Japan door drie honkslagen en een opofferingsslag Shunsuke Tamura over de thuisplaat kreeg en dus de voorsprong pakte. Daarna nam Lars Huijer het stokje over van Markus Solbach die de wedstrijd mocht starten. De starter voor Japan, Yumeto Kanemaru, hield het net als Solbach twee inningen vol en gaf Europa geen schijn van kans. Vier van de zes nullen waren op strikes. Kanemaru werd vervangen door Yuto Nakamura.

Nakamura gooide niet lang want in de vijfde inning had Japan drie pitchers nodig om Europa af te stoppen. Lars Huijer stond twee innings op de heuvel voordat hij werd vervangen voor de Spanjaard Tiago Da Silva. In de eerste vijf innings wist Europa geen honkslag te produceren. In de tweede helft van de zevende inning leek er leven in de Europese slagploeg te maken, maar een diving catch van de Japanse centerfielder Nishokawa hield Delano Selassa van een zeker dubbel af. Het duurde tot de achtste inning voor er weer gescoord werd. Weer was het een Japans punt. Met één uit bereikte pinch hitter Chusei Mannami het honk met een tweehonkslag. Matteo Bocchi (die inmiddels op de heuvel stond) maakte snel een tweede nul, maar de Europese verdediging kon de harde grounder van Kurebayashi niet verwerken. Mannami scoorde vanaf het tweede honk en bracht de stand naar 2-0.

Team Europe deed niks meer terug en moesten een combined perfect game van de Japanners incasseren. Verdeeld over twee wedstrijden sloeg team Europe maar 6 honkslagen en werd geen enkel punt gemaakt. Samurai Japan sloeg 16 honkslagen en scoorde 7 punten.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart