Skip to content

Italiaanse bondsvoorzitters pronken met gouden wereldbekers

21 mei 20243 minute read

FIBS-voorzitter Andrea Marcon en speelster Giulia Longhi onthullen in Rome de WK-trofee voor CONI-voorzitter Giovanni Malago. Foto: WBSC

Bondsvoorzitter Andrea Marcon reist met de nieuwe wereldbeker softbal langs de hot spots van de Italiaanse sport. Eerste pinksterdag stond hij in het Blue Energy Stadium van voetbalclub Udinese bij aanvang van de Serie A wedstrijd tegen Empoli. Daar presenteerde hij de Italiaans gefabriceerde softbalbeker aan 25.000 voetbaltoeschouwers en nodigden 6 Italiaanse softbalsters het publiek uit om ook naar het WK softbal in het nabije Castions di Strada om de nationale softbalploeg naar de wereldtitel te schreeuwen.

De nummers 17 en 18 in de tussenstand van de Serie A Calcio bereikten daarna de in softbal ongebruikelijke eindstand van 1-1, maar iedereen had de gouden cup en de blauwe dames gezien. Aanwezig waren Giulia Longhi, Ilaria Cacciamani, Elisa Cecchetti, Marta Gasparotto, Noemi Giacometti en Melany Sheldon.

Enkele dagen eerder toonde Marcon zijn beker bij het Italiaanse Open Tennis toernooi in Rome, vrijdag aanstaande staat Marcon ermee in Mortegliano bij de startlijn van de 19de etappe van de Giro d’Italia, op 29 mei gaat hij naar het hoofdkantoor van de Olympische Winterspelen 2026 in Milaan en van 6 tot en met 9 juni staat de beker te kijk bij het Regionentoernooi honkbal en softbal in Turijn. Daarna reist Marcon terug naar Castions di Strada, waar zijn WK-toernooi wordt gehouden van 15 tot en met 20 juli. Italie debuteert als organiserend land voor het WK softbal en wil daarmee flink aan de weg timmeren. Marcon hoopt bij andere sporten de aandacht van sponsors en media te trekken en hen te ontvangen bij het hoogtepunt van het laatste jaar van zijn tweede mandaat als bondsvoorzitter van Italiaans honkbal en softbal. De bondsverkiezingen vinden plaats in november aanstaande.

De beker

“Lang voor ik bondsvoorzitter van Italië werd, memoreerde Marcon, streefde ik al de droom na om het WK softbal naar de regio Friuli Venezia Giulia te brengen. Toen ik de medewerking van Gouverneur Massimiliano Fedriga verkreeg, wist ik zeker dat Castions di Strada de wereld zal verwelkomen in de best mogelijke softbalarena. Het is geweldig dat 73% van de reeds verkochte tickets in het buitenland terecht zijn gekomen. Het evenement heeft een enorm internationaal appeal!” Behalve gastland Italie, treden in juli ook aan de nationale ploegen van de Verenigde Staten, Canada, Australie, Japan, China, Puerto Rico en Nederland aan.

De gouden beker, waarmee Marcon rondreist, werd gemaakt door goudsmid Pazzaglia in Pisa, dezelfde die ook een nog grotere trofee maakte in opdracht van bondsvoorzitter Riccardo Fraccari van wereldbond WBSC. Het kleine softbalexemplaar weegt meer dan 5 kilo en reikt 45 cm hoog, maar voor zijn Premier 12 honkbaltoernooi in november liet Fraccari (* 30 mei 1949) in zijn geboorteplaats Pisa een imponerende toren bouwen, die een hoogte haalt van 78 cm en een gewicht van 12 kg laat noteren. Deze zal worden uitgereikt aan de nieuwe WBSC-Konami wereldkampioen honkbal in Tokyo Dome.

WBSC voorzitter Riccardo Fraccari onthult de nieuwe Premier 12 trofee, die in het najaar zal worden uitgereikt aan de verse wereldkampioen honkbal. Foto: WBSC

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart