Skip to content

Italiaanse bond groeit naar ruim 21.000 leden

24 december 20233 minute read

Tijdens de bondsvergadering werden alle nieuwe plannen besproken. Foto: FIBS

Het bestuur van de Italiaanse bond FIBS vergaderde zaterdag 23 december voor de laatste keer in 2023 en heeft een nieuw format en een nieuwe indeling van de Serie A honkbal gepresenteerd voor het komend seizoen 2024. De sterkste 6 clubs (Bologna, Parma, San Marino, Macerata, BBC Grosseto en BSC Grosseto) spelen onderling en krijgen pas later gezelschap van de beste twee clubs uit de andere “girones”. Het Ministerie van Sport had gevraagd de contributies te verhogen, maar het FIBS-bestuur heeft besloten de clubs te sparen voor kostenopdrijving. 

Onder leiding van bondsvoorzitter Andrea Marcon vond de 33ste bestuursvergadering binnen zijn huidig mandaat plaats en dat gebeurde uitzonderingsgewijs in het hoofdkantoor van het olympisch comitee CONI in Rome. Het eerste verheugende nieuws was de voorzichtig stijgende lijn van het aantal leden van de FIBS, dat enkele jaren geleden nog gezakt was tot beneden de 20.000, maar sindsdien zich stap voor stap herstelt tot ruim boven de 21.000. Onder de 30 Serie A clubs gaf 1 club zijn plaats op: Cervignano Tigers. Deze club wordt vervangen door Nettuno Lions.

De overige 4 girones van de Serie A zijn als volgt samengesteld: Girone B met Modena, Collecchio, Verona, Poviglio, Settimo en Milano 1946, Girone C met NBP Ronchi dei Legionari, Cagliari, Padova, Rovigo, Crocetta en New Rimini, Girone D met Nettuno 1945, Lions Nettuno, Padule, Fiorentina, Godo en Athletics Bologna, Girone E met Grizzlies Torino, Codogno, Reggio Rays, Senago en Oltretorrente. De clubs kunnen zich tot 20 januari aanstaande nog zonder boete terugtrekken en daarna wordt het competitieprogramma gepubliceerd.

Hall of Fame

Het bondsbestuur heeft de volgende kandidaten voor de Italiaanse Hall of Fame goedgekeurd: de spelers Alessandro Maestri en Guglielmo Trinci, de speelster Giovanna Palermi, de scheidsrechter Pierfranco Leone, de coaches Angelo Fanara en Dimes Gamberini, de scorer Nereo Miani en de bestuurder Andrea Paini. In het belang dat de sport heeft bij een goede band met de media kent het FIBS-bestuur ook plaatsen in de Hall of Fame toe aan journalisten. Dit jaar valt de eer toe aan Andrea Ponticelli, chef sport van La Gazzetta di Parma.

In zijn kerstboodschap aan “beste vrienden scheidsrechters, spelers, scorers, bestuurders, ouders, coaches en andere verliefden op honkbal en softbal” blikt bondsvoorzitter Andrea Marcon terug op een jaar met hoogte- en dieptepunten (beste resultaat ooit bij WBC en slechtste ooit bij EK voor de Azzurri en tweede plaatsen bij Europa Cups voor clubs) en waarschuwt hij voor de bestuurlijke veranderingen die de nieuwe wet oplegt aan Italiaanse sportclubs en sportbonden, alsmede voor de veiligheid van meisjes en jongens op de sportvelden. Verder verheugt hij zich op de Italiaanse organisatie van het WK softbal in zijn eigen noordoostelijke regio van het land.

Marcon sluit af met de wens aan allen om de feestdagen met dierbaren door te brengen: “Auguro a tutti voi un felice Natale insieme ai vostri cari e un 2024 di grande baseball e grande softball.” (Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen samen met je dierbaren en een 2024 vol geweldig honkbal en geweldig softbal)

Bondsvoorzitter Andrea Marcon tijdens de openingswedstrijd EK honkbal 2023. Foto: Corrado Benedetti/Duck Foto Press.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart