Skip to content

Holland Series gaat naar een allesbeslissende zevende wedstrijd

22 oktober 20234 minute read

De lampen gingen al vroeg aan op het Loek Loevendie Ballpark waar deel een van Game 6 werd gespeeld. Foto: Pim van Nes.

Game 6 van de Holland Series werd in het begin uitgevochten in Amsterdam, maar de laatste twee innings werden voorafgaand aan Game 7 in Rotterdam gespeeld. Neptunus kon ten koste van Pirates de landstitel pakken. Dan moest er nog wel even gewonnen worden. Dat gebeurde niet want Pirates bleek te sterk en won met 5-1. Er wordt dus een allesbeslissende Game 7 gespeeld in Rotterdam

Amsterdam Pirates begon in de eerste slagbeurt gelijk sterk aan de wedstrijd. Tommy van de Sanden sloeg als openingsslagman direct een honkslag. Een stootslag van Roelie Henrique betekende één uit voor de Amsterdammers, maar bracht Van de Sanden wel op het tweede honk. De honkslag in het rechtsveld van Oliver van der Wijst bezorgde Pirates het eerste punt van de wedstrijd.

Zijn opvolger, Kenny Berkenbosch, deed er niet lang over om die voorsprong uit te breiden. De tweede bal die hij zag van Neptunus pitcher Shairon Martis werd voor een homerun over de muur in het linksveld weggelegd. Het betekende meteen een 3-0 voorsprong voor Pirates na één inning gespeeld te hebben. Toen werd het wachten tot de vierde inning voordat er weer gescoord werd. Jules Cremer, Duco Nuijten en Jorrit Penseel kwamen alle drie met een honkslag op de honken waardoor het bases-loaded en één uit was. Een velderskeus op de geslagen bal van Tommy van de Sanden zorgde er nog voor dat Jules Cremer voor de 4-0 kon tekenen. Duco Nuijten probeerde ook nog te scoren, maar werd uitgemaakt op de thuisplaat. Jorrit Penseel werd daarna op het tweede honk uit gemaakt voor een dubbelspel.

Veel honkslagen

In de zesde beurt zette Neptunus hun eerste punt op het scorebord. John Polonius kwam met een honkslag op één en kon met twee uit door een vrije loop van Christian Diaz en Arthur Bonevacia doorschuiven naar drie. Honken vol en twee uit dus. Een vrije loop van Tony Krueger bracht het eerste punt voor Neptunus over de thuisplaat. De Rotterdammers konden de volle honken niet verder verzilveren en dus bleef het maar bij één punt.

Dat punt werd in dezelfde inning nog gecounterd door Pirates. Jules Cremer kwam met een vrije loop op de honken en werd door een honkslag in het rechtsveld van Duco Nuijten naar drie geslagen. In deze 1-3 situatie deed Nuijten een poging om het tweede honk te stelen. Een goede aangooi van catcher Tony Krueger (Neptunus) zorgde ervoor dat dat niet lukte. Door zijn aangooi kwam alleen wel Jules Cremer over de thuisplaat en stond het dus 5-1 in het voordeel van de Pirates na zes slagbeurten.

In die eerste zes innings werden er veel honkslagen geslagen. Dertien in het totaal. Pirates sloeg vijf punten binnen op negen honkslagen en Neptunus één punt op vier hits.

Deel 2 van Game 6 werd in Rotterdam uitgespeeld. Foto: Pim van Nes.

Staart van de wedstrijd

In de achtste inning werd de wedstrijd stilgelegd vanwege de regen. De wedstrijd eindigde dan ook in Rotterdam want de laatste twee innings werden voorafgaand aan Game 7 afgemaakt. Daarin werd er niet meer gescoord en dus bleef de stand op 5-1 in het voordeel van Amsterdam.

De allesbeslissende zevende wedstrijd wordt aansluitend om 14.00 uur in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam gespeeld. De wedstrijd is live via de NOS; op NPO 1 of YouTube te volgen.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart