Skip to content

Amsterdam Pirates is landskampioen in 2023

22 oktober 20233 minute read

Een zonnetje boven het Neptunus Familiestadion. Foto: Pim van Nes

Een allesbeslissende zevende wedstrijd was wat deze Holland Series zeker verdiende. Rain delays; protest delays; wedstrijd over twee dagen verdeeld de Holland Series 2023 had werkelijk alles. Maar er kon er maar één met de landstitel naar huis en dit jaar werd dat: Amsterdam Pirates.

In de tweede inning pakte Pirates de voorsprong in de wedstrijd. Oliver van der Wijst opende de slagbeurt voor de Amsterdammers. Met een gestolen honk kwam hij op twee. Samen met Kenny Berkenbosch (vier wijd) kwamen ze door de bunt van Alex Madera een honk verder. Vier wijd voor Jules Cremer bracht het eerste punt voor Amsterdam. Een base clearing double van Jorrit Penseel bracht er nog drie binnen. 4-0 voor Amsterdam.

In de gelijkmakende slagbeurt kwam Neptunus weer terug. Christian Diaz kwam met een honkslag op het honk en kwam door Arthur Bonevacia op twee. Een vrije loop van Tony Krueger vulde de honken. Een honkslag van Sheadion Jamanika scoorde Diaz de 4-1. Een dubbel van John Polonius bracht ook drie punten binnen waardoor het 4-4 werd na 2 innings.

In de derde slagbeurt liep Neptunus nog iets verder uit. Dwayne Kemp kreeg vier wijd en kwam door een honkslag van Rogear Bernadina op 2. De triple van Arthur Bonevacia bracht beide heren over de thuisplaat om er 6-4 van te maken. Door schijn scoorde Bonevacia zelf de 7-4.

Veel punten

Het zou een wedstrijd worden waarin veel gescoord wordt. In de vierde beurt voor Pirates werd de achterstand teruggebracht naar 1 punt doordat Tommy van der Sanden met vier wijd op het honk kwam en Roelie Henrique er met een homerun in het rechtsveld werd het 7-6 in het voordeel van Pirates.

in dezelfde inning maakte Neptunus de voorsprong weer twee punten. John Polonius kwam met een vrije loop op het honk. Na een stootslag Stijn van der Meer en honkslag van Dwayne Kemp werd het 8-6 voor Neptunus.

Kenny Berkenbosch (vier wijd), Alex Madera (Honkslag) kwamen op de honken waarna een velderskeus bij Duco Nuijten ervoor zorgde dat Berkenbosch kon scoren. Een foute aangooi van de korte stop zorgde dat Alex Madera gelijk kon maken voor Pirates.

Laatste vier innings

In de zesde inning werd Denzel Richardson (Pirates) door de homeplate umpire uit de wedstrijd gestuurd nadat hij in discussie ging over zijn drie slag. Twee innings later nam Pirates nog wel de voorsprong.

Jules Cremer kwam met een honkslag op één. Dankzij een bunt van Duco Nuijten kwam Cremer een honk verder en scoorde hij op een honkslag van Jorrit Penseel het 9e punt voor Pirates om er 9-8 van te maken.

Pirates hield dat in de laatste inning vast en wonnen daarmee de landstitel in 2023. Het is de zevende landstitel in de geschiedenis van de club

De winnende pitchers van game 6 en game 7 . Foto: Pim van Nes

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart