Skip to content

Gouden WK-beker te zien bij de Giro en reist langs softbalclubs

24 mei 20242 minute read

WK-beker bij start Giro etappe 19 in Mortegliano, Friuli-Venezia-Giulia.. Foto: Marco Landi – FIBS

Op dit moment rijden de resterende wielrenners de negentiende etappe van de Giro d’Italia. Bij de druk door media, sponsors en autoriteiten bijgewoonde start in Mortegliano zagen zij de gouden WK-beker, die op 20 juli zal worden uitgereikt aan de winnende ploeg van de finale van het WBSC-softbaltoernooi. 

Vanaf morgen kan de creatie van goudsmid Pazzaglia uit Pisa bewonderd worden in de vele softbalsteden van Noord-Italië. Als een lopend pre-olympisch vuurtje wordt de WK-beker gedragen naar Brescia en Seveso op zaterdag en naar Bovisio Masciago, Senago en Bollate (club waar Saskia Kosterink speelde) op zondag.

Volgende week gaat de tocht van bondsvoorzitter Andrea Marcon met zijn trofee door naar Caronno Pertusella op dinsdag 28 mei, Cernusco sul Naviglio op donderdag 30 mei en in het eerste weekend van juni naar Tradate en Saronno op zaterdag 1 juni en Rescaldina, Sannazzaro de Burgondi en wereldstad Milaan zelf op zondag 2 juni.

Ook op woensdag 29 mei verblijft de softbalbeker in Milaan, namelijk bij een persconferentie in het hoofdkantoor van de Olympische Winterspelen 2026 met gaststeden Milano en Cortina d’Ampezzo.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart