Skip to content

Fenomeen Kenley Jansen schreef geschiedenis met 400e save

2 november 20233 minute read

Boston Red Sox catcher Connor Wong (links), viert de overwinning op de San Fancisco Giants samen met Kenley Jansen. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Kenley Jansen heeft dit jaar honkbalgeschiedenis geschreven. Als closer namens de Boston Red Sox noteerde hij als 7eMLB- pitcher in de historie maar liefst 400 saves. De Curaçaoënaar is een fenomeen. Dat hij in die bewuste game in de laatste inning tevens zijn voormalige buurjongen Ozzie Albies uit Willemsstad aan de kant zette was een aparte en speciale bijkomstigheid. De 35-jarige ace kwam vorige winter over van Atlanta Braves en speelde daarvoor tussen 2010 en 2021 bij de LA Dodgers.

Met de Dodgers won hij in 2020 de World Series. Voor zijn diensten in Boston wordt hij ruim beloond. Twee jaar Boston levert hem het lieve sommetje van 32 miljoen dollar op. Met dat salaris is hij na Max Verstappen en Xander Bogaerts de best betaalde speler van ons Koninkrijk. Zijn handelsmerk (80% van zijn pitches) is de cutter.

Een kiezelharde fastball die vlak bij de plaat bij de slagman wegdraait. Zijn laatste pitch in Atlanta op Travis d’Arnoud was een fastball van 98.7 mijl. ‘’ Grappig want in mijn eerste optreden als closer gooide ik 99 mijl. Niet veel veranderd dus, haha. Het is surreal en crazy en nog nauwelijks te bevatten voor mij. Ongelooflijk dit record want de MLB bestaat al zo lang. Het motiveert mij enorm om nog meer saves er voor mijn team er uit te halen ,’’ merkte een zichtbaar beduusde Jansen op die tijdens het interview vlak na het duel naar eigen zeggen nog liep te shaken.

Een basgitaar en videoboodschap als beloning

In Boston waren ze bijzonder vereerd. Als waardering ontving hij niet alleen een speciaal voor hem gefabriceerde videoboodschap, daarnaast kreeg hij ook een bijzonder cadeau: een basgitaar met het nummer 400 er in gegraveerd want Jansen houdt van gitaren. ‘’ Die hang ik bij mij aan de muur,’’ aldus de topsporter die merkwaardig genoeg ooit als catcher bij de Dodgers zijn profcarrière begon maar in 2009 de switch maakte naar de heuvel. De Dodgers waren namelijk niet tevreden over Kenley zijn aanvallende kwaliteiten en adviseerden hem zich voortaan te concentreren op het pitchen.

Een advies met verstrekkende, positieve gevolgen voor Jansen. Dat het pad van een closer niet alleen maar over rozen gaat, bleek twee en drie dagen later na het tweeluik in Atlanta toen Kenley Jansen op thuishaven Fenway Park tot tweemaal niet in staat bleek een overwinning veilig te stellen tegen het dit seizoen zo matig gestarte St Louis Cardinals. Jansen kreeg onder meer een wijdballen gecalled omdat hij voordat de slagman het slagperk betrad al met zijn voorbeweging startte. Ook dit gegeven zal hij een plekje geven want als er één speler is die aanpassingen kan maken, is hij het wel. Dat heeft hij de afgelopen jaren ruimschoots bewezen.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart