Skip to content

Corey Seager betaalt Texas Rangers terug met zijn kwaliteit

5 november 20234 minute read

Corey Seager krijgt de World Series MVP award uitgereikt. Foto: Kyodo/AP

Texas Rangers korte stop Corey Seager (29) werd vorige week uitgroepen tot World Series MVP. Als je hem goed observeert en aan slag ziet staan, boezemt dat ogenschijnlijk geen ontzag in. Een doodnormale, zeker qua postuur, vent met een jeugdige uitstraling waarvan je nauwelijks kunt voorstellen dat hij met zoveel power, kracht en souplesse pitchers demoraliseert. 

Maar schijn bedriegt in zijn geval want met een serie ziedende, kiezelharde homeruns was hij voor een substantieel deel verantwoordelijk voor de eerste World Series titel van de Texas Rangers. Corey Seager tekende als amateur in 2012 een contract bij de LA Dodgers en maakte al in 2015 zijn opwachting in de MLB. Hij denderde in no-time door Single A, Double A en Triple A baseball heen.

Een constante factor in de MLB want met een schitterend BA van 0.292, 170 homeruns en twee World Series MVP Awards (in 2020 bij de LA Dodgers en in 2023 bij Texas Rangers) behoort hij al jaren tot het crème de la crème van de MLB en lijkt moeiteloos op weg naar een plek in de Hall Of Fame. In november 2021 werd Seager free agent in Los Angeles en hij hoefde niet lang te wachten op een nieuwe uitdaging.

Texas Rangers verleidde hem al een maand later met een hallucinerend megacontract (325 miljoen dollar voor 10 jaar). In de persconferentie vlak na afloop van het beslissende 5e duel kwam het beeld naar voren van een man die vrij weinig emotie toont, liever niet praat, rustig formuleert en het teambelang boven zijn eigen formidabele prestaties plaatst. Werkethiek staat bij hem op nummer 1. Elke dag beter en constanter willen worden.

‘’De titel is een teamprestatie, geen individuele’’

‘’Dit is zo speciaal voor mij. Iedereen heeft het natuurlijk over mijn slagprestaties maar dit was een team effort. Een ieder droeg bij en dat was dit jaar onze kracht. Ik had twee jaar terug het volste vertrouwen in de visie en missie van de Texas Rangers toen ik hier tekende. Ze gingen zich substantieel versterken en met de selectie voor het ultieme gaan. Ze hebben hun ambities meer dan waargemaakt en ik ben blij en gelukkig daar deel van te mogen uitmaken ,’’ klonk het bescheiden, beleefd maar toch ook vastberaden uit de mond van de uitblinker tijdens de Series.

Op vragen waarom de Dodgers hem twee jaar terug lieten gaan via free agency kwam zelfs naar meerdere pogingen van journalisten geen antwoord.

‘’A camera shy matador’’

Corey Seager is iemand die zich nauwelijks op social media profileert, niet van interviews houdt – ‘’a camera shy matador’’ -en slechts in vier zaken geïnteresseerd is: zijn vrouw, zijn honden, zijn golf swing en uit eten gaan. Het maakt Seager niet uit wie er op de plaat staat en wat voor pitches hij krijgt. In Shawn Wooten, een voormalig prof bij onder meer de Angels, heeft hij niet alleen een hitting coach maar ook een mentor met wie hij bijna dagelijks communiceert. Hij wordt nauwelijks geïnterviewd na afloop van een wedstrijd en Corey Seager vindt dat prima. Hij laat zijn handen spreken in plaats van zijn mond en voelt zich daar heel senang bij.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart