Skip to content

Ceddanne Rafaela uit Curaçao bereikt Major League

30 augustus 20232 minute read

Fenway Park. Foto: GregSabin/Pixabay

Je speelt PlayStation met je broer op je vrije dag (27/8) en je manager van Triple -A Worcester Chad Tracy probeert tevergeefs lijkt het je te contacten. Pas bij de derde phone call neem je op.’’ Hé, heb je soms geen zin om Major League te gaan spelen?,’’ meldt hij.

Het overkwam Boston Red Sox prospect Ceddanne Rafaela die begin augustus in vijf achtereenvolgende games op Triple A niveau een homerun liet noteren. Hij tekende in 2017 als amateur en ontving een tekenbonus van slechts 10.000 dollar. Het grote talent die nu geroemd wordt vanwege zijn intrinsieke snelheid en verdedigende kwaliteiten pakte zijn spulletjes bij elkaar, reisde af naar Boston waar een uiterst belangrijk drieluik tegen Houston Astro’s van start ging. Nerveus?

‘’Neuh, niet echt, meer opgewonden en trots,’’ liet de Red Sox nummer 3 prospect en overall 77 MLB-prospect weten. In de 8e inning kwam zijn moment als pinchhitter. Zijn klap tussen midveld en rechtsveld leverde hem zijn eerste hit op( de bal mag hij houden) en een BA van 1.000 (!) na 1 duel. Niet slecht voor de pas 22-jarige speler.

“A Gold Glover waiting to happen,’’ roemen kenners in koor. Boston Red Sox coach Alex Cora ziet in het talent, behalve catcher en eerste honkman is hij comfortabel op alle andere posities, een kortestop en midvelder die over alle tools beschikt maar alleen nog stappen moet maken in ‘’plate discipline.’’

Zijn verbeterpunten? Hij noteert te weinig walkswant hij heeft de gewoonte te weinig kieskeurig te zijn op ballen buiten de zone. Met een BA van boven 0.300 en al 20 homeruns op Double A en Triple A niveau dit jaar lijkt hij op weg na Xander Bogaerts de tweede speler van de Antillen te worden die vanuit de opleiding van de Boston Red Sox binnen afzienbare tijd in ‘’ The Show’’  zijn steentje kan gaan bijdragen.

De jonge, pas 22-jarige man uit Curaçao heeft al bereikt waar vele talenten alleen maar van kunnen  dromen. De toekomst ziet er voor hem in ieder geval beloftevol uit.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart