Skip to content

Team Kingdom of the Netherlands spelers bezoeken talenten in het land

22 januari 20244 minute read

De clinic in Emmen werd druk bezocht. Foto: Bert Springer

Zondag 21 januari was al weer de vierde dag, waarop pitchers van het Nederlands Kingdom Team dit jaar lagere clubs bezoeken om talenten uit de regio te helpen bij de wintertraingen. De meeste van die clubs spelen in de provincies buiten de Hoofdklasse.

Vandaag was de beurt aan Bedrocks Emmen, dat in de koude zondagmorgen de deuren van Sporthal Emmerhout opende voor 60 jonge talenten tussen de 6 en 19 jaar oud. De grootste afvaardiging kwam van de organiserende vereniging Bedrocks, maar de overige spelers kwamen uit Friesland, Groningen, Drente en Overijssel.

De Kingdom prinsen uit het westen van het land waren de pitchers Tom de Blok en Mike Groen, die vroeg uit de veren moesten voor de lange reis van de Randstad naar het dichtbij de Duitse grens gelegen Emmen. Zij trotseerden de door het KNMI verwachte gladheid op de wegen en pasten hun vertrektijd aan om op tijd te arriveren bij de popelende jeugdspelers van Bedrocks Emmen, Northern Stars uit Leeuwarden, Caribe uit Groningen, Blokes uit Veendam, Knights uit Leek, Pioneers uit Assen en Blue Hawks uit Zwolle.

Groen en De Blok werden ontvangen door gastvrouw Elles Veltman en begeleid door de vaste coaches van thuisclub Bedrocks, clubnaam uitgevonden door clubman Erik Eilering. Die naam verwijst naar de keien, die 5000 jaar geleden in de omgeving werden gebruikt als grafstenen en nu bekend staan als hunebedden. Al 5000 jaar bedrocks dus, maar Bedrocks heeft de toekomst!

Training

Op het ritme van Rocksanne door The Police werden de kalkoenen en de oliebollen van een maand geleden de porien uitgewerkt. De sporthal werd met slagvaste gordijnen verdeeld in 2 of 3 ruimten aangepast naar de behoeften van de activiteiten. Eerst kwamen de jongere spelers in beweging en in het tweede deel de oudere jongelingen. Aan het eind van beide sessies werden foto’s gemaakt van de leeftijdsgroep met hun oranje idolen, die zij kennen van televisiereportages en videobeelden op internet.

Nu staan ze met De Blok en Groen op een foto en kregen ze handtekeningen op hun shirt, hun pet of hun knuppel. Het enthousiasme van de jeugd werkte kennelijk aanstekelijk, want de topsporters bleven nog druk bezig toen de zaaltijd strikt genomen voorbij was. “Zag je onze kinderen opgewonden en uitgelaten genieten van dit hoogtepunt hier?” vroeg de ene moeder aan de andere toen ik met positieve indrukken de zaal verliet.

Dex de Haas en Hugo Fokkens van de Knights uit Leek. Foto: Pim van Nes

Talenten uit Leek

Twee talenten van de Knights uit Leek, een kleine gemeente zo’n 20 km van de stad Groningen, waren ook in Emmen. Hugo Fokkens en Dex de Haas werden door de moeder van Hugo gebracht. Een reis van bijna één uur enkele reis.

Beiden zijn 10 jaar oud, Hugo speelt vier jaar voor de Knights en Dex een jaar langer. “Ik speel op drie posities: pitcher, eerste honk en tweede honk”, zegt Hugo trots. Zijn goede vriend Dex zit aan de andere kant van de plaat. “Mijn posities zijn catcher, korte stop en het buitenveld.”

In hun competitie zitten teams als Bedrocks, Diamonds, Caribe, Pioneers en Blokes. Voor Dex is het de eerste keer dat hij spelers ziet van het koninkrijksteam. Hugo kende er al een. “Stijn van der Meer sprak ik al bij de Haarlemse Honkbalweek”. Ze vonden het een geslaagde dag en gingen voldaan over de ‘Hunebed Highway’ terug naar Leek.

Mike Groen spreekt de groep toe. Foto: Pim van Nes

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart