Skip to content

Publieksbijeenkomst bij UVV om ideeën naar de bond te brengen

26 oktober 20233 minute read

Stockfoto van een honkbalveld. Foto: paulbr57/Pixabay

Op 4 november aanstaande is het mogelijk om in de kantine van UVV ideeën voor de bond te laten horen. Gerard Vaandrager; Feiko Drost en Ruud van Zetten organiseren die dag een inspraakbijeenkomst met het aankomende KNBSB congres van 6 december in het vooruitzicht. “Iedereen die iets te melden heeft mag langskomen, wij noteren dat dan en nemen het mee naar het congres”, vertelt initiatiefnemer Gerard Vaandrager.

Het idee kwam door de vele klachten; persoonlijke aanvallen en soms ook goeie ideeën die de heren op sociale media voorbij zagen komen. “Wij waren er een beetje klaar mee dat er veel rancuneuze opmerkingen op facebook werden geplaatst en dat niet de gewone wegen richting de bond werden bewandeld”, legt Vaandrager uit. “Ieder jaar is er een á twee keer een congres van de bond waar iedereen zijn of haar ideeën mee naartoe kan nemen en voor kan leggen aan het bestuur.”

Daar willen de heren nu een mogelijkheid aan toevoegen. “Omdat niet iedereen dat wil of kan doen heb ik Feiko Drost en Ruud van Zetten gebeld met het idee om zelf ook een bijeenkomst op te zetten. Mensen mogen dan langskomen om hun ideeën te vertellen. Wij zitten er niet om dat dan af te kraken, maar echt alleen om het te noteren en mee te nemen naar het congres op 6 december”, zegt Vaandrager.

De beste bedoelingen

Alle opmerkingen, ideeën en verhalen worden dan gebundeld en aan de bond overhandigd. “Nadat we alles aan hebben gehoord gaan we de ideeën in hoofdstukken verdelen en deze ook aan de bond doorgeven. Hopelijk neemt de bond dat dan serieus en gaan ze er iets mee doen. Maar…nee is ook een antwoord”, vertelt Gerard Vaandrager.

Het idee voor de bijeenkomst is dan ook echt met de beste bedoelingen willen de initiatiefnemers benadrukken. “Iedereen moet gehoord worden vinden wij, misschien dat niet alle clubs hun leden kunnen faciliteren om de goede weg naar de KNBSB te vinden. Daar willen wij nu een handje bij helpen.” De bijeenkomst is dan ook vrij toegankelijk. “We willen het dan ook niet te moeilijk maken door aanmeldingen in te voeren. Wij zitten er toch wel en we zien wel wie er komt. De koffie staat klaar”, zegt de enthousiaste initiatiefnemer.

Inloopochtend

Op zaterdag 4 november vanaf 10.00 uur is het mogelijk om in de kantine van UVV – gelegen aan de Parkzichtlaan 201 in Utrecht – alles te vertellen wat iemand kwijt wil aan de bond. “We hopen dat dit er ook voor zorgt dat er minder mensen alleen via sociale media gaan klagen. Je hebt nu een kans en als je die niet neemt, dan moet je daarna ook niet verder gaan met klagen op Facebook. Ook al weten wij ook wel dat er toch altijd mensen zullen zijn die dat blijven doen”, vertelt Gerard Vaandrager.

UVV ligt net iets buiten het centrum van Utrecht en is via station Utrecht Terwijde het makkelijkste te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ook genoeg parkeergelegenheid onder sporthal De Paperclip die bij het terrein van UVV ligt.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart