Skip to content

Italiaanse bond werkt aan ledenaanwas middels Regionentoernooi in Turijn

12 juni 20243 minute read

Italiaanse bondsvoorzitter voor alle deelnemende spelers. Foto: FIBS.it

Terwijl de top van het Italiaanse honkbal zich afspeelt in de Serie A met minder wedstrijden, minder innings en minder Italiaanse spelers, werkt de Italiaanse bond onder leiding van voorzitter Andrea Marcon aan de ontwikkeling aan de basis. In het afgelopen weekend werd in de noordwestelijke stad Turijn en de 6 satellietsteden Avigliana, Castellamonte, Fossano, La Loggia, Pinerolo en Settimo Torinese het 21ste Torneo delle Regioni gehouden

Duizend jongens en meisjes afkomstig van deelnemende regionen uit het hele land kwamen donderdag al bij elkaar ten einde van vrijdag tot en met zondag als regioteams wedstrijden te spelen in diverse leeftijdscategorieen. Muzikaal werd het evenement ingeluid door Onesolo DJ, Lullaby en het orkest Batti e Ribatti en relationeel werd het opgeluisterd door wethouders van de ontvangende gemeenten en vertegenwoordigers van sponsors Blast Motion en Steel Sports.

Beslissingswedstrijden

Op zondag werden alle beslissingswedstrijden gespeeld in het stadion van Grizzlies Torino. Zevenhonderd spelers en speelsters in de leeftijden van 11 tot en met 17 jaar leverden hun uiterste prestaties voor hun regionen, die punten toegekend kregen op basis van de eindstanden in alle categorieen. Winnaar werd Emilia Romagna met 46 punten, gevolgd door Veneto met 35 en Lombardia met 32 punten. Emilia Romagna won de toernooien voor Little League Baseball Under 12, Little League Softball Under 12 en Junior League Baseball Under 14, Lombardia won het toernooi voor Junior League Softball Under 14 en Veneto zegevierde in Senior League Baseball Under 16. Andere regionen, die onder de beste vier van voornoemde competities eindigden, waren Marche (3 keer), Piemonte (2 keer), Sardegna (1 keer) en Friuli Venezia Giulia (1 keer).

De scheidsrechters kenden fair-play prijzen toe aan de regio Puglia voor hun honkballers en aan Marche voor hun softbalsters. De andere prijzen werden uitgereikt door FIBS-vicevoorzitster Roberta Soldi en bestuurders Barbara Zuelli en Marco Mannucci, alsmede door de coaches Gianguido Poma, Stefano Burato en Maristella Perizzolo. Onder de glunderende MVPs herkennen we de werpster Rebecca Soldi, die de genen draagt van ex-international en huidig bestuurster Roberta Soldi: de zus van haar vader, telgen uit de honk- en softbaldynastie uit Bollate.

Winnaars van het Regionentoernooi. Foto: FIBS.it

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart