Skip to content

Curaçao Neptunus is nog op koers voor de landstitel

1 augustus 20236 minute read

Heemstede: zondagmiddag. Het echtpaar dat om 14.10 uur het complex betreedt, bekijkt in de 1e slagbeurt met zichtbare verbazing het scorebord.’’ 0-5 en niemand uit, hoe kan dat nou?,’’ sombert de RCH/Pinguins-supporter. Het antwoord is glashelder. Neptuniaan Stijn van der Meer opent met een single op de eerst geworpen bal en op de tweede pitch ramt voormalig MLB- er Rogear Bernadina de bal richting Ringvaart. Pas bij de 9e slagman wordt de eerste nul geproduceerd en de tussenstand na de eerste inning is maar liefst 0-8. Ook in de tweede inning hebben de Rotterdamse powerhitters weinig erbarmen voor de pitches van RCH-starter T’ Sean Martina. Na 14 hitters en een 0-11 achterstand wordt hij uit zijn lijden verlost en dan zitten we pas in inning twee en zijn we al vier ziedende homeruns (!) verder. Als de kruitdampen zijn opgetrokken na zeven innings staat uiteindelijk 1-19 op het scorebord en in de papieren, met maar liefst 6 homeruns, inclusief 21 hits Ok, de slagmensen hadden zondagmiddag weliswaar de wind flink in de rug maar toch….!

Neptunus snakt naar landstitel

Het heeft er alle schijn van dat Curaçao Neptunus dit jaar de te kloppen ploeg is. Met de komst van onder meer de toppitchers Shairon Martis en Tom de Blok van concurrent Amsterdam Pirates, dat even pas op de plaats moet maken door het ontbreken van een hoofdsponsor, lijken de ‘’Drietanders’’ ongenaakbaar. Of kan landskampioen 2022 en Europacup 1 kampioen 2023 HCAW nog roet in het eten gooien? Een selectie volgeladen met internationals die hard op weg lijken om de fel begeerde landstitel weer eens naar Rotterdam-Noord toe te halen. Na de laatste landstitel en Europacup 1 winst in 2018 moest Neptunus toezien dat Amsterdam Pirates en HCAW de afgelopen jaren er met de titel vandoor gingen. Landstitel 20 lonkt echter dit jaar nadrukkelijk.

‘’Hier is geen kruit tegen gewassen’’

“Kijk: vanmiddag ben je gewoon kansloos tegen een team met geloof ik wel 13 internationals in de selectie. Daar zijn wij gewoon niet tegen opgewassen. Volgende week tegen Amsterdam Pirates maken we meer kans en daar moeten we ons maar op gaan richten,’’ relativeerde een lid van de technische commissie van de thuisclub met gevoel voor nuance en parate honkbalkennis.

Share this post

 

Of bekijk een van onze andere nieuws items

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart