Skip to content

Azzurri Under 15 met brede coaching staff klaar voor Rotterdam Week

27 juni 20242 minute read

Het Italiaanse Under 15-team bij de openingsceremonie van EK-finale tegen Nederland in 2023. Foto: FIBS.IT

Onder leiding van het bondsbestuurslid Aldo Peronaci reizen 20 Italiaanse honkballers – allen geboren in 2009 – van Milaan naar Rotterdam om daar deel te nemen aan de eerste Youth Rotterdam Baseball Week. Van zaterdag 6 tot maandag 8 juli trainen zij onder toezicht van bondscoach Giuseppe Mazzanti op het veld van Old Rags in het even ten zuiden van Milaan gelegen Lodi. 

Mazzanti wordt in Rotterdam geassisteerd door de coaches Ivano Licciardi, Alberto Furlani, Alessandro Ruberto, pitching coach Lucio Taschin en trainer Daniele Santolupo. Buiten het veld wordt de ploeg verzorgd door fysiotherapeut Mirco Pancellini en dokter Francesco Borrelli en de team executive Mario Minetto. Een totaal van tien begeleiders op een selectie van twintig spelers, afkomstig van bekende clubs, maar ook minder genoemde clubs zoals Sant Elpidio, Chianti, San Giacomo en Vercelli.

De selectie van bondscoach Mazzanti bestaat uit 12 pitchers: Federico Carlome, Matteo Chinello, Remus Ciubotaru, Ivan Larice, Takuma Lupo, Federico Magalotti, Mattia Muscio, Leonardo Prizzon, Cristian Alberto Severino Mooa, Patrick Silva, Giacomo Tesio en Christian Tontini. Daarvan zijn Magalotti, Muscio en Severino linkshandige werpers. Volgens de Italiaanse specificatie kunnen de volgende pitchers ook andere rollen in de wedstrijden op zich nemen: Chinello, Magalotti, Severino en Tesio in het buitenveld, Larice en Prizzon bij het derde honk en Silva en Tontini bij het eerste honk.

Catchers zijn Michael Moronta Rodriguez en Giovanni Pucci, die ook in het buitenveld inzetbaar is. Binnenvelders zijn Mattia Angelucci, Nicolo Mariani, Elia Plusigh en Pablo Alejandro Suarez Valladares. Buitenvelders Alessio Casasanta Kazemi-Arbat en Dario Lomi worden aangevuld door een van de multitaskende pitchers. De Italiaanse bond beschouwt de Rotterdamse week van 9 tot en met 13 juli als een uitstekende voorbereiding op de deelname aan het WK Under 15 dat op 16 augustus in Colombia begint met de wedstrijd Taiwan tegen Nederland. Italie speelt de eerste wedstrijd later die dag tegen het thuisspelende Colombia.

Het Edgar Renteria Stadion in Barranquilla, Colombia, het voornaamste onderkomen van het WK Under 15. Foto: WBSC

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart