Skip to content

Willie Mays op 93 jarige leeftijd overleden

19 juni 20242 minute read

Willie Mays aan boord van Air Force One in 2009 met toenmalig president Barack Obama. Foto: White House/Pete Souza

Willie Mays – één van de beste honkballers ooit – is afgelopen nacht op 93-jarige leeftijd overleden. Dat melden de San Francisco Giants, het team waarmee Mays zijn grote successen boekte. De voormalige superster is in zijn slaap overleden.

Willie Mays begon zijn carrière in 1948 bij de Birmingham Black Barons in de Negro League. Dat was nog in de tijd van de apartheid. Het was spelers met een gekleurde huidskleur toen niet toegestaan om in de reguliere profcompetities uit te komen. Hoe talentvol ze ook waren.

Mays was uitzonderlijk veelzijdig. Hij kon werkelijk alles: gooien, fielden, power-hitting, slaan voor een hoog gemiddelde en honklopen.
In de Major League Baseball werd Mays als speler van de New York Giants ‘rookie’ (debutant) van het jaar. Ook werd hij tweemaal uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speler) – in 1954 en 1965. In 1979 werd hij verkozen in de Baseball Hall of Fame.

660 Homeruns

In zijn 22 seizoenen lange profcarrière sloeg Mays 660 homeruns. Ook op andere onderdelen – slaggemiddelde, gescoorde punten, honkslagen – staat hij hoog op de ranglijst aller tijden.

De Say Hey Kid, zoals zijn bijnaam luidde, was een van de grootste sporticonen van Amerika.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart