Skip to content

Parma Clima wint regular season op TQB – Mike Piazza ontbreekt in Haarlem

7 juli 20244 minute read

De beste werper van de Serie A: Venezolaan Williander Moreno van Hotsand Macerata Angels. Foto: Photo Bass

De spannende strijd tussen de drie topclubs UnipolSai Bologna, Parma Clima en San Marino is gisteravond geeindigd in een wiskundige oplossing. Het regular season van 30 wedstrijden in de Serie A leverde twee clubs af met hetzelfde winstpercentage van .667 (20 – 10). Dat waren UnipolSai Bologna en Parma Clima, maar deze twee clubs wonnen ieder 3 van de 6 onderlinge duels en daarom moest de Team Quality Balance de uitspraak in de eindstand van Girone A brengen. Die viel in het voordeel van Parma uit en bezorgde landskampioen Bologna de tweede nederlaag van de avond.

Kort daarvoor had Bologna in eigen huis met 0-3 verloren van Hotsand Macerata, de nummer vier van de ranglijst. Beslissend in die wedstrijd was de beste pitcher van de Serie A: de 25-jarige Venezolaan Williander Moreno, die voor Macerata in 10 weekends 10 keer startte in 7inningswedstrijden, in 64 innings slechts 9 runs tegen kreeg en 6 keer winnende werper werd.

De eindstand luidt dus Parma Clima 20 – 10, UnipolSai Bologna 20 – 10, San Marino 19 – 11, Hotsand Macerata 15 – 15, Big Mat Grosseto 10 – 20 en New Energy Grosseto 6 – 24. Voor de meeste spelers breekt nu een periode van ontspanning aan, maar 24 van hen komen dinsdag naar Reggio Emilia, waar de coaches van de bond hen twee dagen lang zullen onderwerpen aan de laatste centrale training voor de vlucht van Milaan naar Amsterdam om deel te nemen aan de 31ste Honkbalweek in het Pim Mulier stadion te Haarlem. De in Reggio Emilia actieve begeleiding bestaat uit de ontwikkelingscoordinator Gianguido Poma, de coaches Michele Gerali, Alberto D’Auria, Christian Gnudi, Carlo Del Santo, pitching coaches Rolando Cretis en Roberto Corradini, trainer Daniele Santolupo, dokter Davide Ortolani, fysiotherapeut Marco Mennella en team executive Riccardo Soglia.

Honkbalweek Haarlem

Met de 24 spelers zijn dit de personen, die naar Haarlem zullen reizen volgens het laatst verschenen FIBS nieuwsbericht over de Azzurri en de Honkbalweek. Opvallende afwezige op deze lijst is bondscoach Mike Piazza en vragen hierover aan het persbureau van de bond blijven uitzonderingsgewijs onbeantwoord. In de afgelopen maanden deden bondsvoorzitter Andrea Marcon en Mike Piazza van elkaar verschillende uitspraken over de samenstelling van de Italiaanse ploeg. Marcon wilde een puur Italiaanse ploeg en Piazza behoefde ruimte om krachten vanuit het buitenland in te roepen voor de ploeg in Reggio Emilia en in Haarlem. Gelet op het nu bekende definitieve roster met 24 spelers uit de Serie A, waaronder slechts 4 oriundo’s (buitenlandse spelers geimporteerd in Italie voor de clubs en mogelijk voor de nationale ploeg) en geen incidentele parachutisten, lijkt voorzitter Marcon zijn geliefde bondscoach Piazza te hebben “overruled”. Het wachten blijft nu op uitsluitsel door het persbureau van de Italiaanse bond.

De Nederlandse Serie A-spelers, die werden geselecteerd voor het in Haarlem naar A-herstel strevende Oranje, doen het allemaal goed aan de zuidzijde van de Alpen. Roger Bernadina heeft voor Macerata zijn slaggemiddelde inmiddels in 60 slagbeurten opgevijzeld naar .267 met inbegrip van 2 homeruns e 3 doubles. Met een homerun in de laatste inning thuis kantelde hij vorige week een 0-1 achterstand om in een 2-1 walkoff overwinning. Zijn laatst aangekomen ploeggenoot Juremi Profar kreeg nog maar 23 slagbeurten en kwam daarin tot het slaggemiddelde van .304 inclusief 1 homerun en 2 doubles. Het hoogste Nederlandse slaggemiddelde in Macerata staat op naam van Dudley Leonora: .307 in 88 slagbeurten, waarin ook 1 homerun en 6 doubles, maar Leonora werd niet opgeroepen voor Haarlem. Bij Bologna brachten Eugene Helder en Junior Martina hun slaggemiddelde op respectievelijk .379 in 95 slagbeurten (incl 3 homeruns en 4 doubles), respectievelijk .337 in 86 slagbeurten (incl 4 homeruns en 3 doubles). Uit San Marino komt Jiandido Tromp naar Haarlem op basis van zijn slaggemiddelde van .330 in 91 slagbeurten inbegrepen 5 homeruns, 1 triple en 4 doubles. Daar speelt ook Ortwin Pieternella, die kan bogen op .325 gemiddeld, 3 homeruns, 1 triple en 5 doubles, maar hij haalde de 24 van Oranje niet.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart