Skip to content

Nederland verslaat Israël en treft Spanje in halve finale

28 september 20234 minute read

Didi Gregorius aan slag in de wedstrijd tegen Israël. Foto: Petra Voet/WBSC

Een overtuigende overwinning van Team Kingdom of the Netherlands in de kwartfinale tegen Israël. Vanaf de eerste inning was de slagploeg warm en werd een vroege voorsprong niet meer uit handen gegeven. Eindstand: 12-2. Op naar de volgende ronde. Tegenstander: Spanje.

De nummers een, twee en drie van de Nederlandse slaglijst kwamen in de eerste inning meteen op het honk. Roger Bernadina, Ray-Patrick Didder en Didi Gregorius wisten allemaal een vrije loop te creëren door sterke slagbeurten. Een honkslag van Juremi Profar bracht Bernadina en Didder over de thuisplaat als eerste punten van de wedstrijd.

Een harde triple tussen het midden en rechtsveld in van Sicnarf Loopstok liet Gregorius als derde scoren en Profar maakte daardoor het vierde punt. Een honkslag van Sharlon Schoop zorgde ervoor dat ook Loopstok een punt mee kon pakken. Na een single van Delano Selassa en een fout van Israëlische kant stond er na één inning spelen al een 6-0 voorsprong op het scorebord voor Nederland.

Na een scoreloze tweede inning pakte Israël een puntje terug, maar Oranje liep verder uit. Een dubbel van Sharlon Schoop bracht hem als eerste loper op de honken. De daarop volgende slagman, Delano Selassa, zorgde met zijn honkslag dat Schoop voor het zevende punt in de wedstrijd kon tekenen. De alweer zeer sterk spelende Ray-Patrick Didder bracht de stand met zijn honkslag op 8-1 na drie inningen.

Sterke pitching

Door sterke pitching van Lars Huijer (die uiteindelijk 6 inningen zou gooien; 8 hits tegen kreeg; 2 punten tegen kreeg en 5 strike-outs gooide) werd Israël op een lage score gehouden. Pas in de vijfde inning wisten zij hun tweede punt te maken, maar ook die werd weer beantwoord in de zesde inning door een punt van het Nederlands kamp.

Ademar Rafaela sloeg met een honkslag in het linksveld Didi Gregorius over de thuisplaat die in zijn eigen slagbeurt juist in het rechtsveld een honkslag sloeg. Negen tegen twee als tussenstand na zes inningen en de tweede mercy rule overwinning van dit toernooi leek binnen de mogelijkheden te vallen.

Zover kwam het in de zevende inning nog niet. Lars Huijer kwam na zes inningen van de heuvel en werd vervangen door Eric Mendez (2.0 inningen; 1 hit; 2 strike-outs) die maar vier Israëlische slagmensen zag voordat hij weer terug kon naar de dugout. Het koninkrijksteam wist meer slagmensen naar de plaat te brengen. Een honkslag en twee keer schijn van de pitcher bracht Jiandido Tromp naar het derde honk, waarna Ray-Patrick Didder hem naar de thuisplaat sloeg met een honkslag. Het bleef bij dat ene punt waardoor er nog twee punten tekort waren voor een mercy rule overwinning. Met een comfortabele 10-2 voorsprong ging Oranje de laatste twee inningen in.

De afronding

Twee inningen werden er maar één uiteindelijk want, de achtste inning bracht alsnog een mercy rule overwinning voor Oranje. Een dubbel van Juremi Profar opende de slagbeurt voor Oranje en Dwayne Kemp volgde met vier wijd om het eerste en tweede honk bezet te krijgen. Een dubbel van Delano Selassa bracht beide spelers over de thuisplaat en daarmee werden de benodigde tien punten verschil voor een mercy rule bereikt en een plek in de halve finale bemachtigd.

In de halve finale treft Nederland het Spaanse team. Die wonnen eerder op de dag met 18-3 in vijf inningen van Zweden en konden vroegtijdig al gaan herstellen voor de wedstrijd tegen Oranje die vrijdagavond om 18.30 op de planning staat. Nederland is daarin de thuis spelende ploeg.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart