Skip to content

Italië komt met Club Italia LA28 naar Haarlem

28 april 20244 minute read

De Italiaanse bond FIBS maakt steeds meer werk van eigen talent. Bondscoach Mike Piazza complimenteert pupillen in Florence. Foto: Baseball.it

Dit weekend zijn de top 6 clubs van de Italiaanse Serie A begonnen met het nieuwe seizoen, maar de nationale ploeg onder leiding van Mike Piazza bereidt zich al geruime tijd voor op deelname aan de 31ste Honkbalweek in Haarlem. In december en maart werden in totaal 34 spelers van de selectie gekeurd in het Olympisch centrum van Rome.

In april werd een centrale training van een week gehouden in Grosseto, waar de twee plaatselijke Serie A-clubs een oefenwedstrijd speelden tegen de Azzurri, die allemaal in Italië geboren en opgeleid zijn. Dit heet Club Italia LA28 en komt naar Haarlem, meldt de Italiaanse bond FIBS.

In die twee met 7-3 en 5-4 gewonnen wedstrijden werd een vrijwel identieke ploeg het veld in gestuurd. In de eerste wedstrijd tegen BBC Grosseto waren dat in slagvolgorde Gabriele Angioi positie 6, Tomasso Battioni 8, Niccolo Cinelli 9, Samuele Gamberini 3, Manuel Zazza 5, Alessandro Laise DH, Filippo Piccini 7, Michel Gonzato 2, Matteo Gerali 4. De pitchers in deze wedstrijd waren Francesco Pomponi, Filippo Sabatini, Federico Cherubin, Davide Montanara en Ion Doba. Zonder noodzaak werd deze wedstrijd bij 5-2 na 9 innings met 2 innings verlengd, waarin de Azzurri 2 runs en BBC Grosseto 1 run scoorden.

Tweede wedstrijd

In de tweede wedstrijd tegen BSC Grosseto werd Zazza op het derde honk vervangen door Tommaso Giacomini. De pitchers in deze wedstrijd van 9 innings waren Matteo Marelli, Giacomo Taschin, Federico Virgadaula, Attilo Bellucci, Riccardo Nepoti en Eduardo Zingarelli. De Azzurri scoorden twee maal in de eerste en derde inning en een maal in de vierde. BSC Grosseto scoorde tegen twee maal in de tweede inning en een maal in de zevende en achtste innings.

Alle 24 in maart voor de Olympische test opgeroepen spelers zijn in deze eeuw geboren, waardoor zij in het Olympisch jaar 2028 de ideale leeftijd bereikt hebben om hun land te vertegenwoordigen op de Spelen van Los Angeles. Zij debuteren internationaal bij de Haarlemse Honkbalweek in juli aanstaande. Buiten Haarlem zullen zij de kleuren van Italie verdedigen in de Under 18 en Under 23 selecties.

Oud-international

Oud-international Gianguido Poma is de door de Italiaanse bond als ontwikkelingsmanager aangestelde coordinator tussen alle nationale leeftijdsselecties van de Azzurri. Na afloop van de oefenweek in Grosseto beantwoordde hij vragen van journalist Maurizio Caldarelli: “Het is heel goed gegaan. We hebben het werk kunnen uitvoeren zoals we dat ons wensten. Vijf volledige dagen samen met de jongens is altijd belangrijk om ze beter te leren kennen en om een traject met hen te beginnen en ze enkele jaren vooruit te helpen en kansen te bieden aan onze prospects.

We moeten deze jonge talenten meer laten trainen en wedstrijden laten spelen dan dat ze alleen bij hun club doen. Tijdens de competitie hebben we enkele eendaagse ontmoetingen in de agenda staan ten einde de jongens te kunnen monitoren en direct kontakt te onderhouden. We hebben hier optimaal materiaal in handen, maar als ze slechts 20 a 25 wedstrijden per jaar spelen, dan worden sommigen misschien kampioen, maar zullen ze nooit het vereiste niveau bereiken. Ons doel is ze meer gelegenheid, zwaarder werk en zwaardere wedstrijden te geven om zich daardoor te verbeteren. We hoeven niet meteen 100 wedstrijden per jaar te spelen, maar zeker meer dan nu de gewoonte is!”,aldus Poma.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top
Save Your Cart
Share Your Cart