Ga naar hoofdinhoud

Wintercompetities op Aruba en Curaçao gaan beginnen

10 november 20232 minute read

Op Curaçao en Aruba ligt waarschijnlijk geen sneeuw tijdens de winter competities. Foto: KateBlueSun/Pixabay

Curaçao en Aruba starten deze week met winter league baseball op professionele basis. Waar op Aruba Chadwick Tromp, catcher bij Atlanta Braves, deze week instroomde in een al lopende competitie lanceerde Curaçao een lijst spelers voor drie teams die tussen 3 en 10 december dagelijks zullen spelen.

Major League spelers als Albies en Rafaela maken er deel van uit. De teams worden gecoacht door bekende personen uit de Antilliaanse baseballwereld: Pinedo, Jansen en Statia. Pinedo is ook belast met activiteiten van Curaçaoonder de 23 jaar. Dat team wil zich via een kwalificatietoernooi plaatsen voor het wereldkampioenschap  dat volgend jaar in China wordt gespeeld. Uit de Europese poule heeft Nederland zich hiervoor al geplaatst.

Met de geplande winterball competities willen Febeko op Curaçao en de Proline Baseball winter league op Aruba flink scoren. De draft voor de competitie op Curaçao stond open voor iedere speler met een Nederlands paspoort. Op de lijst die gisteren bekend werd gemaakt prijkt de pitcher Prins van landskampioen Pirates. Hij treft er vele spelers uit de Nederlandse competitie als Huntington, Angela en Loopstok naast ervaren krachten als Profar, Simmons en Gregorius.

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top