loader image

Shairon Martis naar L&D Amsterdam Pirates

Breaking News!

Vanavond is bekend gemaakt dat ex MLB’er Shairon Martis dit jaar de pitchingstaff van L&D Amsterdam Pirates gaat versterken.In de maart-editie van Fastball Magazine een exclusief interview met Shairon van Paddy Roomer.

Gedurende het komend seizoen zal werper Shairon Martis als pitcher in de line-up van L&D Amsterdam staan. Veelvoudig international Martis, 32 jaar oud, debuteerde in 2005 in het Amerikaanse professionele honkbal bij de San Francisco Giants waarvoor hij in de Minor League uitkwam. In 2008 ging hij over naar de Washington Nationals, waar hij in 2008 en 2009 in de Major League speelde. In 2013 speelde hij voor de Minnesota Twins. Martis maakte veelvuldig deel uit van het nationale team, waarbij hij bij zijn debuut tijdens de World Baseball Classic (WBC) van 2006 een no-hitter wierp tegen Panama.

Ook was hij van de partij tijdens de WBC van 2013 en maakte hij deel uit van het nationale team dat in 2011 wereldkampioen werd. Afgelopen jaar werd hij Europees kampioen met het Kingdom of the Netherlands team in Duitsland. Martis zal voor L&D Amsterdam spelen met rugnummer 64.

Ex-teamgenoot bij de WBC, en huidig hoofdcoach van L&D Amsterdam, Michael Duursma is erg enthousiast: “Fantastisch dat een speler van zijn kaliber bij ons komt spelen! Als pitcher en persoon een mooie aanvulling op onze selectie.” Ook Koen Gijsbers, voorzitter van L&D Amsterdam is trots. “Geweldig dat het gelukt is zo’n speler naar Amsterdam te krijgen. We gaan met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in”.

Shairon Benjamin Martis (Willemstad, 30 maart 1987) is een rechtshandige Antilliaans-Nederlandse pitcher. Hij is vooral sterk in de fastball en de curveball.

In 2005 debuteerde Martis in het Amerikaanse profhonkbal. Voor de organisatie van de San Francisco Giants speelde hij in diverse Minor Leagues. In 2006 ging hij over naar de organisatie van de Washington Nationals. Sinds september 2008 speelt hij bij de Washington Nationals (MLB). In juli 2009 werd hij naar de Syracuse Chiefs gestuurd (Triple A International League).

In 2003 kwam Martis uit voor het team van Curaçao bij de Senior League World Series, waarin hij in de halve finale wierp. In de aanloop naar de World Baseball Classic 2006 kwam hij bij het Nederlands honkbalteam. Hij wierp bij zijn debuut een spectaculaire no-hitter tegen Panama in het Hiram Bithornstadion. Ook bij het door Nederland gewonnen EK van 2007 was Martis van de partij, en pitchte in twee partijen 11 innings.

Foto: © Freek Bouw

Share this post

Of bekijk een van onze andere nieuws items

Share this:

Fastball Magazine

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste ervaring te bieden op onze website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.