Ga naar hoofdinhoud

Honkbal en softbal vereniging ADO is 7 maart 2015 om 16.00 uur opgeheven.

18 juni 20202 minute read

Wij zijn op zoek naar unieke foto’s uit de roemruchte historie. Spelers, jeugd, kopstukken, complex..

Fastball Magazine juni 2020: omnisportclub ADO.

 

Omroep West, februari 2015:

DEN HAAG

De honkballers van AdoLakers trekken zich terug uit de hoofdklasse. Tijdens de algemene ledenvergadering is besloten om de club op te heffen.

 

Het bestuursvoorstel om de Haagse vereniging op te heffen werd door de leden met een overgrote meerderheid aangenomen. Doordat de opkomst te laag was, volgt er begin maart nog een ledenvergadering waarvan de uitkomst definitief is, maar niemand gelooft meer in het voortbestaan van AdoLakers.

 

De honk- en softbalbond KNBSB is inmiddels op de hoogte gesteld van het faillissement van de club en het eerste team heeft zich per direct teruggetrokken uit de hoofdklasse. Spelers en trainers hebben daardoor de mogelijkheid om een andere club te vinden voordat het nieuwe seizoen in april start.

 

Steeds minder leden

 

Een sterk teruglopend ledenaantal is de voornaamste oorzaak van het opheffen van AdoLakers. De club kan door een halvering van de inkomsten de huur en energiekosten niet meer opbrengen. De begroting voor het komende seizoen kent een tekort van 40.000 euro.

 

Met het opheffen van AdoLakers komt er een einde aan het tophonkbal in Den Haag. De club, die werd opgericht in 1949, bracht veel bekende honkballers voort en boekte diverse successen. De belangrijksten waren de landstitel in 1992 en de Europese clubtitel in 1993. De tijd van honkbal op het hoogste niveau is nu definitief voorbij, vanaf komend seizoen zal het Leen Volkerijk Stadion leeg blijven.

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

Of bekijk een van onze andere nieuws items

Share this article

Geen reacties

Next article
Previous article
Back To Top