loader image

Holland Series 2021: Neptunus komt op gelijke hoogte

Holland Series 2021
De Holland Series kregen dit weekend een boeiend vervolg. Zaterdagmiddag in Rotterdam was het van eminent belang voor de spanning dat Neptunus de 2-0 achterstand in games zou kunnen verkleinen. Na twee kleine maar verdiende nederlagen ( 0-2 en 3-1) met ondermaatse offensieve power ( slechts 7 hits) was het aan coach Ronald Jaarsma & co het tij te doen keren. De zware blessure en dus het ontbreken van toppitcher Orlando Yntema was weliswaar een zware aderlating voor de Rotterdammers maar het gebrek aan stootkracht deed zich echter ook nadrukkelijk voelen in de eerste twee duels tussen de grootmachten.
 
Kevin Kelly rules
Maar zaterdag was daar geen sprake van. Neptunus scoorde twee snelle runs op een paar wilde worpen(1e inning), sloeg 10 hits en zag Kevin Kelly, normaliter reliever, in topvorm. Met majestueuze werpcijfers ( 9-4-1) in een complete game liet hij de gevreesde slagploeg van L&D Amsterdam in vertwijfeling achter. Kon Neptunus zondag de lijn doorzetten en zich naast Pirates nestelen. Even afhaken of op 2-2 geraken, dat was de inzet op een volgepakt Loek Loevendie Ballpark.
 
Vierde inning bepalend in duel 4
Een druk bezet sportpark, een leuke ontspannen sfeer, op twee andere velden werd ook nog gespeeld en de pasteitjes en drankjes vonden gretig aftrek. Kortom: honkbal zoals het hoort en bedoeld is.
 
‘’ Het lijkt wel of Neptunus wat minder gemotiveerd is. Ze stralen geen positivisme uit vind ik,’’ aldus een Pirates- volger sinds de jaren 60 vlak voor het duel. Drie uur later moest hij waarschijnlijk zijn woorden inslikken want dit weekend gaf Neptunus de toon aan. Oke, L&D Amsterdam nam een 2-0 voorsprong in de 1e inning maar kon niet voorkomen dat de Rotterdammers in de 4e inning aanvallend compleet ‘’los’’ gingen. Zowel starter Gio de Graauw, die strooide met vrije lopen, als zijn opvolger Kevin Geestman werden opeens getrakteerd op een zevental ziedende hits. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er plotseling 2-7 op het scorebord.
 
‘’We leven nog’’
In het vervolg regen de aangeslagen Pirates nog wel wat mogelijkheden aan elkaar maar strike-outs en relatief gemakkelijke vangballen maakten een eind aan hun dadendrang. Er was berusting na de 2-8 thuisnederlaag. Bij het verlaten van het sportpark reageerde de zichtbaar opgeluchte ‘’ Mr Neptunus’’, Frans van Aalen, dat hij blij verrast was.
 
’’ Nee, dit had ik niet verwacht. Kevin Kelly, onze reliever, verslaat gisteren hun kanjer Martis in een complete game en vandaag hebben we op het juiste moment toegeslagen. Nogmaals: dit had ik niet verwacht en geeft ons hoop voor volgende week. De strijd is weer helemaal open, heerlijk,’’ reageerde de zielsblije oud-voorzitter die sinds jaar en dag nauw betrokken is bij zijn grote liefde. Volgende week valt de beslissing. De kemphanen zullen er klaar voor zijn en vanaf nu is alles weer open!
Play-ball!
 
Hans Akkerman

Share this post

Of bekijk een van onze andere nieuws items

Share this:

Fastball Magazine

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste ervaring te bieden op onze website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.