loader image

DNT verder onder naam Kingdom of The Netherlands

Door: Seb Visser

Vanaf 2020 zal het Nederlands slowpitchteam tijdens interlands uitkomen onder de naam Team Kingdom of the Netherlands. Dit is besloten na overleg tussen DNT en de KNBSB. Hiermee sluit het slowpitchteam qua naamgeving aan bij andere vertegenwoordigende teams, vanaf de jeugd tot aan het A-team. Gelet op de positieve ontwikkeling van de sport in Nederland is dit een logische volgende stap om het niveau omhoog te krijgen. De selecties van de nationale teams zullen zich door deze wijziging niet langer beperken tot spelers / speelsters die onderdeel zijn van DNT.

 

Team Kingdom of The Netherlands zal uitkomen op toernooien waar landenteams vertegenwoordigd zijn. Dit betreft Europese Kampioenschappen (Mannen en COED), de World Series in Londen, eventueel de wereldkampioenschappen, maar ook oefeninterlands. De coaching van het mannenteam ligt in handen van Etienne Meijer en René Rijst. Het COED en damesteam valt onder de verantwoordelijkheid van Mojo Temminck. Teammanager Patty Springer completeert de staf.

 

Sinds 2014 werkt DNT samen met de KNBSB om slowpitch in Nederland op de kaart te zetten en verder te ontwikkelen. De teams die onder DNT vallen blijven als promoteams ingezet worden op diverse toernooien, DNT blijft zich tevens inzetten om de sport verder te ontwikkelen. Zo blijft DNT clinics aanbieden en zal het zich tevens gaan richten op talentontwikkeling vanuit de jeugd.

 

Bron: Softbalsite

Share this post

Of bekijk een van onze andere nieuws items

Share this:

Fastball Magazine

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste ervaring te bieden op onze website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.