Fastball Magazine

't Hoen: "Honkbal in 010 draait succesvol"

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Succescoach van Curaçao Neptunus, Evert-Jan ’t Hoen is erg tevreden over de geleverde prestaties van zijn team. Niet onterecht. De ploeg won de Europa Cup en won onlangs voor de derde keer op rij het landkampioenschap. In Fastball 17 is een uitgebreid interview met hem te lezen.

De basis voor het Europese succes werd gelegd in het eigen Familiestadion, maar dat is volgens ’t Hoen niet echt een groot voordeel geweest: “Natuurlijk speel je wel voor eigen publiek, maar als je in het buitenland speelt dan ben je toch meer met elkaar. Nu sliep iedereen gewoon thuis.”

De tegenstander van Curaçao Neptunus in de finale van de poule was het Tsjechische Draci Brno: ”We wisten dat wij in ieder geval Rimini moesten verslaan. De verrassing was natuurlijk dat Draci ook van de Italianen wist te winnen, die daarmee gelijk uitgeschakeld waren. In die finale namen wij het dus op tegen Tsjechen. Die speelden heel erg goed.” Hierna volgde nog de best of three tegen het Italiaanse Unipolsai Bologna: “We zagen dit echt als een soort bonus. De sfeer en de intensiteit van het publiek in Bologna was natuurlijk heel bijzonder om zo mee te mogen maken. Het was daar ook zeker geen makkelijke wedstrijd. We hebben toen teveel fouten gemaakt waardoor zij konden scoren.We kwamen nog wel terug in de wedstrijd en hadden daar toch nog een kans om te winnen. Daarna werd er tweemaal thuis van de Italianen gewonnen met als resultaat de Europa Cup. We zijn altijd blijven geloven in eigen kunnen.” De rest van het interview met coach Evert-Jan 't Hoen lees je in Fastball 17.  Neem nu een abonnement en krijg 'm automatisch thuis op de mat: 10 nummers voor slechts 32,95. Ook een ideaal cadeau voor Sinterklaas en Kerst natuurlijk! Ook kun je een los nummer bestellen. Bestel het nummer los van de webshop van Magvilla.