Fastball Magazine

Wie redt de Hoofddorp Pioniers?

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Wie redt de hoofdklasse?
Wie redt de gehele vaderlandse honk- en softbal, zou je bijna zeggen. Na recente financiële problemen bij: Sparta/Feijenoord, ADO en Kinheim is het nu zwaar weer in Hoofddorp. Heel zwaar weer.

Hoofddorp (Vaessen) Pioniers, vorig seizoen nog vierde in de eindrangschikking, is er namelijk nog steeds niet in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Binnen de vereniging is daarom een geldwervingsactie gestart in de vorm van een 'Club van 100'.
Het duurt nog wel een paar maanden 9 medio april 2017) voordat het nieuwe seizoen start. En die drie maanden kan Hoofddorp Pioniers heel goed gebruiken. Niet alleen om een aantal nieuwe spelers in te passen, maar om ook een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Initiatiefnemen Kops: "we hebben onlangs nog het 50-jarig bestaan gevierd. 
Op de Pioniers-site is te lezen dat alle honkballiefhebbers opgeroepen lid te worden van de Club van 100 en dat deze leden € 500,00 doneren. Deze financiële bijdragen zijn, zo vermeldt de site, in eerste instantie bedoeld om het eerste mannen honkbalteam in stand te houden en om alle bijbehorende kosten daar uit te betalen. Andere ideeen zijn volgens Kops: een grootse clinic op het fantastische complex, een Superloterij en de poepende koe natuurlijk.. 

In het kader van de actie is inmiddels een nieuw bord geplaatst in de hal waar de naam van de donateur vermeld kan worden. Voor wie dat wil, is er ook de mogelijkheid om gezamenlijk donateur te worden. De eerste donateur is al bekend. Dat is uiteraard op naam van rasPionier Roger Kops. 
Later op deze site een interview met Kops.