Fastball Magazine

Vooruitblik op het komende World Port Tournament Baseball

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

“De halve finaleplaats van het Nederlands honkbalteam bij de World Baseball Classic (WBC) is door de bezoekers van telesport.nl gekozen van het sportmoment van de maand maart. Met 34% van de stemmen bleef het keurkorps van bondscoach Hensley Meulens de nationale shorttrackmannen (31%) net voor.”  Zo stond het geschreven in de Telegraaf van maandag 24 april jongstleden. Niet direct een bewijs dat honkbal een grote sport in Nederland is maar wel een indicatie dat het een grote sport in potentie in Nederland kan zijn buiten de traditionele (kijk) sporten om.

World Port Tournament Baseball 2017

De mogelijkheid bij uitstek daarvoor is het World Port Tournament Baseball, het tweejaarlijkse toernooi dat nu alweer voor de zestiende keer zal plaatsvinden in het Rotterdamse  Neptunus Familiestadion. Van 1 tot en met 9 juli aanstaande zullen naast Team Kingdom of The Netherlands (vierde op de afgelopen World Baseball Classic) ook titelverdediger Cuba, publiekslieveling Curaçao en de Aziatische grootmachten in de vorm van Japan en Zuid Korea acte de presence geven. Er wordt op dit moment ook nog onderhandeld met Chinese Taipei om de zesde deelnemer te gaan worden.

Niet alleen op sportief gebied zal het toernooi weer een mooi affiche neerzetten want ook om alle wedstrijden heen wordt een compleet programma neergezet. Op moment van schrijven is de organisatie druk bezig met de inkleding hiervan. Zonder al te veel te verklappen is de verwachting dat het een combinatie van Rotterdam, Caraïben en de VS zal gaan worden. Ook dit keer zijn er diverse themadagen.

Bert Blyleven

Het meerdaagse evenement (het tweede evenement in grootte van Rotterdam) trekt ook heel wat grootheden uit de sportwereld. Deze editie is het een weerzien met een honkbalgrootheid die in 1951 in Zeist werd geboren: Bert Blyleven. 


Lees verder in Fastball Magazine van 26 mei.