Fastball Magazine

Top 5 MLB Comeback Players van 2015

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Eén van de thema’s van het 2015-seizoen was de terugkeer van een aantal grote sterren op het hoogste podium. Sterren die vorig seizoen lange tijd (of helemaal) uit de roulatie lagen, maar dit seizoen weer volop in de schijnwerpers stonden. Daarom in deze Fastball: een top 5 van comeback players.

5. Ryan Madson (Kansas City Royals) Madson is één van die spelers voor wie deze award op het lijf is geschreven. In 2011 moest hij onder het mes vanwege een blessure aan zijn elleboog (de oh zo bekende Tommy John surgery). Het duurde drie seizoenen voordat hij terugkeerde op zijn oude niveau, maar dat was dan ook een geweldige terugkeer. Hij draaide een prima seizoen in de bullpen van de Royals (2.13 ERA, 0.96 WHIP). Gedurende het seizoen had hij even last van een ‘dead arm’, maar hij was op tijd fit voor het postseason. Het mooiste verhaal komt in ieder geval van Madson!

4. Prince Fielder (Texas Rangers) Een nekblessure zorgde ervoor dat zijn overstap van de Detroit Tigers naar de Rangers in eerste instantie de mist in ging, want hij kwam in zijn eerste seizoen maar 42 wedstrijden in actie. Hij ging echter onder het mes en kwam sterker terug. Met een slaggemiddelde van .305, 23 homeruns en 98 RBI hebben de Rangers de oude Prince terug.

3. Joe Blanton (KC Royals, Pittsburgh Pirates) In de categorie ‘Kende u deze nog?’: Joe Blanton! Na zijn desastreuse seizoen bij de Philadelphia Phillies, besloot Blanton er maar mee te stoppen. Beter ook, dacht iedereen. Hij kon het spelletje echter niet missen en ging weer pitchen voor de Royals, die hem later naar de Pirates verscheepten. Met name bij die laatste club maakte hij indruk als longreliever. Met een 5-0 record en een 1.57 ERA was zijn terugkeer meer dan geslaagd!

2. Matt Harvey (New York Mets) Holy smokes, wat waren de supporters van de New York Mets blij met de terugkeer van hun sterspeler. En terecht, want Harvey kende een uitstekende terugkeer en was bij tijd en wijlen niet te raken. Er was echter nog wat controverse rond zijn persoon. De Mets namen het namelijk niet zo nauw met zijn gezondheid en waren van plan hem flink te laten werpen, terwijl doktersadvies dat juist verbood. Het liep allemaal echter prima en met een 13-8 record, 2.71 ERA en maar liefst 188 strike-outs was zijn terugkeer een succes.

Weten wie er voor onze redactie absoluut bovenaan het erepodium staat? Bestel dan Fastball Magazine. Neem nu een abonnement . Hierbij krijg je liefst 10 nummers voor slechts 3,29 per stuk. Ook kun je een los nummer bestellen. Bestel het nummer los van de webshop van Magvilla.