Fastball Magazine

The NBSC ontwikkelt zich door

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Er is in bijna 8 jaar veel veranderd bij the NBSC.
Afgelopen zondag vond op het complex van softbalkampioen Sparks Haarlem de 15e editie van the NBSC plaats. The National Baseball & Softball Clinic.
In 2008 opgericht door toenmalig NL pitcher (en Olympisch deelnemer) Robin van Doornspeek en Nathalie Gosewehr. Beiden zijn sinds 2013 niet meer werkzaam bij de club, Gosewehr heeft onlangs te kennen gegeven om ook definitief te gaan stoppen als actief softbalster. In de december-editie een uitgebreid interview in Fastball Magazine.
De technische zaken zijn nu overgenomen door Carlo Steensma en allrounder Paul de Bree.

Deze najaarsclinic was voor het eerst alleen op zondag, dus niet meer gedurende een heel weekend. En dat blijkt succesvol.
Ruim 125 jongens en meisjes uit alle windstreken van Nederland, maar ook uit België (Gent en Antwerpen) en een herensoftbalteam van de Moorfielders uit Ede, kregen weer waar voor hun geld.
Het kon ook niet anders met een heerlijk zonnetje, salsaklanken uit de speakers, een grootse loterij met mooie prijzen, Nihek met veel honkbal/softbalspullen
en bijzonder enthousiaste en ervaren Internationals/Instructors als bijv.: Gianison Boekhoudt, Brandon True, Ginger de Weert, Gilmer Lampe, Luigi Anasagasti, Paul de Bree en Carlo Steensma.
Helaas moest International (Neptunus) Bayron Cornelisse door griep op het laatste moment afmelden, zijn plaats werd ingenomen door 2e klasser Dennis van Veen

Een dag met alle facetten van de sport: pitching, catching, slaan, honklopen en.. het fameuze NBSC Wiffleball Tournament. Wat een feestje, zeg!
Na afloop van de dag kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis als bewijs van goed gedrag en konden veel kinderen daar de handtekening van hun favoriete trainer op laten plaatsen!
 

Een uur later waren er voor de voorjaarseditie van 2017 alweer 30 kinderen aangemeld. Dat zegt genoeg, lijkt ons.
Alleen de exacte datum in maart (en de locatie) is nog niet bekend bij de redactie.
Op www.baseballclinic.nl staat alle verder informatie en op deze site kan men zich ook alvast aanmelden.
Op naar de 16e editie!