Fastball Magazine

Task Force overhandigt Toekomstvisie aan Amsterdam

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Dinsdagmiddag overhandigde Task Force Amsterdam het eerste exemplaar van 'de Toekomstvisie' aan Henk Stokhof, directeur Sport en Bos van de gemeente Amsterdam. Binnen de Task Force hebben de honkbal- en softbalverenigingen uit regio Amsterdam zich verenigd met als doel één gesprekspartner te vormen met de verschillende gemeenten. Aanleiding hiervoor is de druk die uitgevoerd wordt op de bestaande sportcomplexen door de groei van verschillende sporten. 

Verschillende honkbal- en softbalverenigingen in het KNBSB cluster Amsterdam zijn met hun gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer (Badhoevedorp), Diemen en Uithoorn regelmatig in gesprek over de relevantie van hun sport in de regio. De gesprekken hebben betrekking op ondersteuning, op (de ontwikkeling van) de ledenaantallen en de bespelingsgraad (intensiteit van gebruik) van de ter beschikking staande velden. Door groei van verschillende sporten wordt er druk uitgeoefend op de bestaande sportcomplexen met soms nadelige invloed op de aanwezige honkbal- en softbalverenigingen. Met name door de bijzondere vorm van aanleg en onderhoud van de velden.

Toekomstvisie
De honkbal- en softbalverenigingen verenigd in Task Force Amsterdam hebben samen een toekomstvisie geschreven. Deze toekomstvisie wordt aangeboden aan de gemeenten in de regio en dient als basis voor de deelnemende verenigingen: Amsterdam Pirates, Quick Amsterdam, Ban-Topa Future Stars, Thamen, TIW-Survivors, DVH, OVVO en Amsterdam Marshalls. Op dinsdag was een afvaardiging van de Task Force te gast bij de gemeente Amsterdam en werd het document aangeboden aan Henk Stokhof, directeur Sport en Bos van de gemeente.

Zowel de Task Force als de Toekomstvisie worden actief ondersteund door de KNBSB. Zo waren vandaag Bart Volkerijk, Algemeen Directeur KNBSB, en Corinne van de Griendt, accountmanager KNBSB cluster Amsterdam, aanwezig bij de overhandiging. Tevens sluiten zij regelmatig aan bij overleggen.