Fastball Magazine

Steve Janssen pitching-coach bij de Chicago Cubs

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Steve Janssen vertrekt met onmiddellijke ingang bij de KNBSB. De 45-jarige Belg gaat als pitching coach aan de slag in de organisatie van de Chicago Cubs, de kampioen van de Major League Baseball in 2016.

Voor Janssen komt hiermee een einde van een periode van 18 jaar honkbal in Nederland. In die periode was hij twee keer in verschillende rollen werkzaam voor Team Kingdom of the Netherlands. Tussen 2002 en 2005 was de oud-international van het Belgische nationale team pitching coach bij Oranje. Een rol die hij tussen 2010 en 2013 opnieuw vervulde. Na de World Baseball Classic van 2013 werd Janssen Field Manager. Als Field Manager had hij de leiding had over het Koninkrijksteam tijdens alle toernooien op Europese bodem.

Als lid van de technische staf maakte Janssen veel grote successen mee met Oranje: het wereldkampioenschap in 2011, twee halve finales in de World Baseball Classic en vier Europese Kampioenschappen, waaronder twee (2014 en 2016) onder zijn leiding.

Voor de Chicago Cubs gaat Janssen aan de slag als Minor League Pitching Coach. Een functie waarbij hij verantwoordelijk wordt voor het opleiden van jonge werpers in het jeugdteam van de Cubs in Arizona. “Het is voor mij een hele mooie kans, die ik moest grijpen. Ik ga in een hele mooie organisatie aan de slag met grote talenten.”

De KNBSB is Janssen zeer dankbaar voor alles wat hij voor het Nederlands honkbal betekend heeft: “Wij gunnen hem deze fantastische stap en wensen hem het allerbeste.”, aldus algemeen directeur Bart Volkerijk.
(Foto: ANP)