Fastball Magazine

Ook Gregorius en Profar naar WBC

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

MLB spelers Gregorius en Profar met Koninkrijksteam naar World Baseball Classic

De indrukwekkende selectie van Team Kingdom of the Netherlands voor de World Baseball Classic begint steeds meer vorm te krijgen. Major League spelers Didi Gregorius en Jurickson Profar hebben inmiddels ook toegezegd deel te zullen nemen aan de prestigieuze WBC. Daarmee voegen de twee zich bij Andrelton Simmons, Xander Bogaerts, Jonathan Schoop en Rick van den Hurk, die hun deelname eerder al toegezegd hadden.

Voor Jurickson Profar wordt het de tweede keer dat hij namens het Koninkrijksteam uitkomt tijdens de WBC. In 2013 werd hij samen met Kenley Jansen voor de halve finale toegevoegd aan de selectie. Jansen is de enige speler uit de Major League die zich niet bij de selectie voegt. Profar, die afgelopen november tijdens de Samurai Japan Warmup Games ook twee keer in actie kwam voor het Koninkrijksteam, komt in de Major League Baseball uit voor de Texas Rangers. Dit seizoen liet hij in 90 wedstrijden zien dat hij multi-inzetbaar is: de Curaçaoënaar kwam uit op vijf verschillende posities.

Gregorius keert terug bij het Koninkrijksteam waarvoor hij voor het laatst speelde tijdens het WK 2011 in Panama. Als startende korte stop had hij toen een belangrijk aandeel in de historische wereldtitel die het team dat jaar behaalde. In de MLB komt “Didi” uit voor de wereldberoemde New York Yankees. De 26-jarige geboren Amsterdammer beleefde in 2016 zijn beste seizoen tot nu toe en groeide in New York uit tot een van de betere spelers van de Yankees.

Team Kingdom of the Netherlands is tijdens de World Baseball Classic ingedeeld in Groep A met daarin ook Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israël. De wedstrijden in deze groep worden gespeeld in het Gocheok Sky Dome in Seoul, Zuid-Korea. Op dinsdag 7 maart is het thuisland de eerste tegenstander van Oranje, dat het een dag later opneemt tegen Chinese Taipei. Op donderdag 9 maart is Israël de laatste tegenstander in de eerste ronde.