Fastball Magazine

Loek van Mil down-under bij Adelaide

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Ter voorbereiding op zijn seizoen bij het Triple A-team van de Amerikaanse Minnesota Twins is Loek van Mil down-under vertrokken. Hij heeft een overeenkomst afgesloten met Adelaide Bite, één van de teams uit de Australische profcompetitie. De 31-jarige maakt naar verwachting dit weekeinde zijn debuut in de Australian Baseball League.

Van Mil kwam in 2015 uit voor landskampioen Curaçao Neptunus, maar werd na het seizoen weer opgeroepen naar de Minors. Bij het Triple-A team van de Twins viel hij klaarblijkelijk in de smaak, want de organisatie sprak de intentie uit hem ook in 2016 een contract aan te bieden. 

Adelaide Bite staat in de competitie in Australie vijfde en is vrij kansloos voor een hoge eindnotering.  Van Mil is niet de eerste Nederlandse honkballer die het down-under probeert. In 2013 kwam catcher Danny Arribas uit voor Sydney Blue Sox. Major Leaguer Didi Gregorius speelde ooit voor Canberra Cavalry, de ploeg die momenteel bovenaan staat in Australie.

Alle transfers van de Hoofdklasse doornemen? Bestel een los nummer van Fastball Magazine via Magvilla of bestel een abonnement via deze link.