Fastball Magazine

Hoofdklasse honkbal start 14 april

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Het seizoen in de Hoofdklasse honkbal vangt aan op donderdag 14 april met een vol programma, waarin alle acht teams in actie komen. Dat heeft de KNBSB deze week bekendgemaakt. 

Promovendus Oosterhout Twins vangt het seizoen in de hoofdklasse aan met een thuiswedstrijd tegen Curacao Neptunus. De wedstrijd is onderdeel van een triple-header.

Corendon Kinheim speelt in de openingsronde tegen HCAW, terwijl ze in Amsterdam naaste buur Vaessen Pioniers ontvangen. UVV en DSS vechten op dezelfde datum tegen elkaar in Utrecht.

Elk team speelt 42 reguliere competitiewedstrijden. De competitie is verdeeld in twee periodes. Voordat de playoffs aanbreken is er een break ten faveure van de Haarlem Honkbal Week (11-28 juli). 

Ook aan het einde van de playoffs duurt het vervolgens een poos, voordat de Holland Series worden gespeeld. Tussen 29 augustus en 24 september is er zo ruimte voor het Europees Kampioenschap, dat in Hoofddorp wordt gespeeld.

Niets missen van de overvolle honkbalagenda? Sluit een abonnement af op Fastball Magazine en geniet van foto’s, reportages en mooie interviews. Tien nummers heb je al voor 32,95 en die kun hier bestellen.