Fastball Magazine

Hensley Meulens wint bij debuut als manager in de MLB

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Hensley Meulens heeft op zondagavond zijn debuut gemaakt als manager in de Major League Baseball. De voormalig international was in de wedstrijd van San Francisco Giants tegen Milwaukee Brewers de tijdelijke vervanger van manager Bruce Bochy. Onder leiding van de 51-jarige Meulens won de club uit San Francisco de wedstrijd met 8-5. Meulens is daarmee de eerste manager uit het Nederlands Koninkrijk op het allerhoogste niveau geworden.

De Curaçaoënaar nam de leiding voor een dag over van Bochy, die in Cooperstown de toelatingsceremonie van zijn oud-pupil Trevor Hoffman tot de Baseball Hall of Fame bijwoonde. Onder leiding van Meulens kwam er een einde aan een reeks van vier nederlagen. Mede dankzij vier honkslagen van sterspeler Buster Posey wonnen de Giants met 8-5.

Meulens heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij de ambitie heeft om manager te worden van een Major League team. Afgelopen winter was hij nog één van de belangrijkste kandidaten om Joe Girardi op te volgen als manager van de New York Yankees, maar die functie ging uiteindelijk naar Aaron Boone. Naast twee halve finales bij de World Baseball Classic met Team Kingdom of the Netherlands heeft hij zijn CV nu dus uitgebreid met zijn eerste overwinning als manager in de MLB. 

Foto: Lorena Davila