Fastball Magazine

Haarlem sportstad 2016? Ook Honkbalweek Haarlem sluit de poorten

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Haarlem.

Gisterenavond laat bereikte ons het trieste nieuws dat de Frits Mulder, toernooidirecteur, alle medewerkers had geinformeerd. Facebook ontploft! Onbegrip, woede, vragen, verdriet en jarenlange herinneringen.

De Haarlemse Honkbalweek is niet meer. De sponsorinkomsten zijn te laag om de begroting voor de volgende editie in juli 2018 rond te krijgen.

Het evenement werd altijd bijzonder goed bezocht. De afgelopen jaren was de begroting al opgesteld met een klein verlies, maar dankzij een financiële buffer kon de Honkbalweek toch doorgaan. Die buffer is nu op. Met veel tegenzin is het besluit genomen dat het na 55 jaar financieel niet meer verantwoord is een Honkbalweek te organiseren. Een mooi tijdperk van 28 Honkbalweken komt hiermede helaas tot een einde.

Toernooivoorzitter Frits Mulder informeerde namens de stichting Honkbalweek de medewerkers van het evenement: "Wij vonden het hierdoor onverantwoord om met de organisatie van het toernooi in 2018 van start te gaan. Met pijn in het hart hebben we besloten de Stichting Honkbalweek op te heffen en zal het organisatie-comité worden ontbonden. Ja, dit is flink balen."

Financiele crisis?
Op de facebookpagina van Honkbalweek Haarlem is te lezen dat de reden van dit besluit de financiele crisis zou zijn.
Een fan reageerde hierop: ""Was het maar waar dat de economische crisis de oorzaak van deze beslissing was. Dan kwam ook de Haarlemse Honkbalweek er wel weer boven op. Het echte probleem zit ergens anders. Een te groot ego, gebrek aan inzicht en een wantrouwen naar de mensen die wel het beste voor hebben met dit prachtige evenement. Ik ben er van overtuigd dat met de juiste mensen aan het roer, de Haarlemse Honkbalweek WEL een toekomst heeft. Ik hoop dat die mensen de kans krijgen om dit te bewijzen."
Zijn alle opties wel goed onderzocht? Bijvoorbeeld door een crowdfund te organiseren. Zijn er pioniers die de handschoen willen oppakken, dan is er een red de Honkbalweek Pagina gestart.

Wat vindt u? Of.. Heeft u nog lef?

Foto: Seppen.