Fastball Magazine

HCAW organiseert internationaal Pinkstertoernooi

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003
Komend weekeinde vindt op de velden van HCAW voor de negenentwintigste keer het Internationale Pinkstertoernooi plaats. Met deelname van zesendertig teams uit binnen- en buitenland is het Internationale Pinkstertoernooi het grootste honk- en softbal jeugdtoernooi van Nederland.
Vele spelers en speelsters in de leeftijd van negen tot eenentwintig jaar strijden in verschillende leeftijdscategorieën twee dagen lang om de eer. Naast veel Nederlandse teams nemen er dit jaar ook teams deel uit Frankrijk, Duitsland en Tsjechië.
Aanstaande zondag en maandag, 20 en 21 mei, kan er van ’s ochtends vroeg tot achter in de middag genoten worden van vele jeugdwedstrijden. Het toernooi zal zondagochtend om negen uur van start gaan. Clive Mendes, voormalig speler van HCAW Heren I en het Nederlands team, zal de opening verrichten. Mendes gooit de ceremoniële eerste bal, die zal worden gevangen door Caroline Witstok, catcher van Dames I.
Maandagmiddag omstreeks half zes zal het geheel worden afgesloten met een prijsuitreiking. De toegang is op beide dagen gratis. Het organisatiecomité hoopt op een zonnig weekeinde met veel sportief plezier en veel publiek om de sporters aan te moedigen.
Naast de vele jeugdwedstrijden vinden er tijdens het toernooi diverse andere activiteiten plaats. Zo is er een loterij met mooie prijzen, waaronder op beide dagen een fiets als hoofdprijs. De fietsen worden al jaren beschikbaar gesteld door Harry te Nijenhuis van Harry Wielersport in Naarden. De barbecue op de zondagavond is ook een jaarlijks terugkerende traditie. Verder staan er diverse kramen met gebak, hotdogs en versnaperingen. Natuurlijk mag ook de kraam met honkbalspullen dit jaar niet ontbreken.
Om het toernooi luister bij te zetten komen zowel het eerste honkbalteam als het eerste damessoftbalteam in actie. Zondag spelen HCAW Dames I en Dames 2 een demonstratiewedstrijd, aanvang 15.00 uur.
Het eerste honkbalteam van HCAW speelt zondagavond een competitiewedstrijd tegen DSS, aanvang 18.00 uur. Ook voor deze beide wedstrijden is de toegang gratis.
Het beloven weer twee spetterende dagen te worden in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei! Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.hcaw.nl.