Fastball Magazine

HCAW gaat als 3e van Nederland de strijd om de Landstitel aan

2016-07-24-Hans van Leuven - Madrieco-003

Voor het tweede seizoen op rij hebben de honkballers van HCAW zich afgelopen donderdagavond verzekerd van deelname aan de Play-Offs, de halve finale om het landskampioenschap. Drie dagen later legden de Bussumers ook definitief beslag op de derde plaats op de ranglijst!
Donderdagavond kwam HCAW tegen De Glaskoning Twins niet verder dan een gelijkspel: 4-4. Dat ene punt bleek op dat moment voldoende voor het behalen van de Play-Offs. Quick Amersfoort bewees HCAW die avond namelijk een dienst door directe concurrent DSS (met 4-1) te verslaan. Met op dat moment nog vijf wedstrijden te spelen konden DSS en HCAW in wedstrijdpunten nog op gelijke hoogte komen. Het onderlinge resultaat tussen beide partijen is echter in Bussums voordeel. Derhalve was plaatsing voor de Play-Offs een feit!
Om ook zeker te zijn van de derde plaats moest er in het weekeinde één keer gewonnen worden van De Glaskoning Twins. Zaterdag lukte dat niet, in Brabant werd met 6-4 verloren. In een bloedstollend spannende wedstrijd boekte HCAW zondag, in de eigen Rob Hoffman Vallei, wel de felbegeerde zege (4-3, tien innings)!
Nadat De Glaskoning Twins in de derde inning op voorsprong was gekomen (0-1) reageerde HCAW direct. Drie Bussumse punten brachten de stand op 3-1. Weer een slagbeurt later verkleinde de Brabanders de achterstand tot slechts één punt (3-2) en in de achtste inning kwamen ze zelfs weer op gelijke hoogte: 3-3. Die tussenstand stond na negen volledige innings nog op het scorebord. Een verlenging was derhalve nodig om de winnaar aan te wijzen. De Glaskoning Twins wist in de eerste helft van de tiende inning de thuisplaat niet te bereiken. Via een honkslag, een opofferingsstootslag, opzettelijk vier-wijd en een veldfout kreeg HCAW, in de gelijkmakende tiende inning, de honken vol. Met één uit kreeg Julian Goins de kans om de wedstrijd te beslissen en de overwinning uit het vuur te slepen. In een ultieme poging om dat te voorkomen haalde de coach van de Brabanders één van zijn buitenvelders naar het binnenveld. Dat mocht echter niet baten. Zelfs met een extra binnenvelder lukte het De Glaskoning Twins niet om de bal in het binnenveld te houden. Goins vond toch een gaatje om de bal doorheen te prikken! Met die honkslag sloeg hij het winnende punt binnen: 4-3!
Komende week staan de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie op het programma, HCAW ontmoet dan Hoofddorp Pioniers. Zowel donderdagavond (aanvang: 19.30 uur) als zondagmiddag (aanvang: 13.00 uur) wordt er in Hoofddorp gespeeld. Zaterdag treffen beide teams elkaar op het terrein van HCAW. Dit duel begint om 14.30 uur.
In dit drieluik kan HCAW zich zonder druk voorbereiden op de Play-Offs die een week later beginnen. De Play-Offs bestaan uit negen wedstrijden. De vier deelnemers ontmoeten elkaar drie keer. Ieder begint met een schone lei. De nummers een en twee na die negen wedstrijden plaatsen zich voor de Holland Series, de strijd om het landskampioenschap.

Foto: Catcher Julian Goins is de gevierde man!